Wine Run – o oportunitate de a atrage turiștii în Moldova

By  |  0 Comments

Pe 31 ianuarie 2016, într-o dimineață de duminică, în timp ce majoritatea dintre noi abia se trezeau sau își făceau cafeaua, un grup de tineri participau la o cursă de 10 km prin beciurile de la Cricova.

wine run

La Wine Run au participat 200 de alergători din 10 țări ale lumii: Statele Unite ale Americii, Brazilia, Republica Cehă, Finlanda, Ucraina, România, Rusia și chiar Angola. Evenimentul a fost organizat de Sporter – comunitatea pasionaților de sport din Moldova.

wine-run-map-eng

Văd pe rețelele de socializare tot mai mulți tineri pasionați de sport, tot mai mulți au început să alerge și promovează intens modul activ de viață. Îi urmăresc cu interes pe LeankaArtur Gurău, Ion Luca, Alexandru Mîrza, Alex Guțaga, Dumitru Voloșin și alți tineri sportivi din Moldova, care inspiră și motivează. (Sper să încep și eu să alerg în curând 🙂 .) Comunitatea crește, câștigă popularitate, atât în țară, cât și peste hotare, iar activitățile sportive originale pot deveni o atracție în plus pentru potențialii turiști.

wine runn

Cricova este cartea de vizită a Moldovei, orașul subteran este cel mai vizitat obiectiv turistic din țară și cel mai impresionant. Orice activitate bine gândită, organizată în beciurile de la Cricova va trezi interes potențialilor turiști. În 2014, în cadrul infotripului „Drumul Vinului” am participat la o cursă pe trotinete, cu participarea bloggerilor și jurnaliștilor din Moldova. Vă spun cu toată sinceritatea că aceasta a fost cea mai interesantă și memorabilă vizită la Cricova.

Nu știu când va fi organizat următorul Wine Run, dar ar trebui să existe o coordonare cu Ziua Vinului, atunci suntem vizitați de cei mai mulți turiști pasionați de vin și cred că ar veni și mai mulți, dacă ar avea posibilitatea să alerge prin beciurile de la Cricova, nu doar să deguste vinul Moldovei.

wine run 2016

Orașul subteran de la Cricova ar putea deveni mai mult decât un beci plin cu vin, dar și o oportunitate pentru a promova modul sănătos de viață, prin organizarea curselor sportive pe biciclete, trotinete, ștafete și altele.

Nu am văzut la sponsori sau parteneri nici o instituție de profil, dar cred că ei nu au timp de așa „fleacuri” și e păcat. Poate să gândesc organizatorii să-i provoace la o cursă și pe demnitarii țării, poate așa vor înțelege că sportul trebuie susținut, iar ideile care ar aduce beneficii pe termen lung țării, merită să fie promovate și dezvoltate.

La următorul Wine Run sper să particip și eu ;).

sursa foto: pagina de facebook Wine Run

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *