Nu daţi bani la cerşetori impostori (FOTO)

By  |  0 Comments

Citind azi o postare pe un grup, mi-am amintit de fraza preferată a unui bun prieten: „Fii bun cu alţii! Bun, nu prost!”.

Să vă spun despre ce e vorba. O mămică din Orhei a văzut la o femeie care cerşea, fotografia Teresei, fetiţa bolnavă pentru care s-au organizat mai multe campanii de colectare a banilor (inclusiv în Orhei).

sursa foto: Alesea Bargan

sursa foto: Alesea Bargan

A scris povestea într-un grup din Orhei şi acolo a ieşit la iveală că femeia de etnie romă e o „cerşetoare” profesionistă, o impostoare şi o şarlatancă, care îşi inventează poveşti care mai de care, umblă pe la casele oamenilor, stă la poarta bisericilor, centrelor comerciale şi îşi face meseria. Bea, fumează, are un soţ care a fost văzut des în cazinourile din oraş. A fost recunoscută de o angajată a unui reţele de telefonie mobilă, care afirmă că femeia are luate în credit un laptop şi un telefon mobil de la ei.

cersetoare impostoare din Orhei

sursa foto: Liliya Koroletskaya

Din comentarii am înţeles că e de vreo 4 ani pe piaţă, mai iese şi cu copilul la cerşit, dar pe timp de iarnă e doar cu mapa plină de „poveşti ale rudelor” care au nevoie de operaţie.

cersetoare impostoare Orhei

sursa foto: Alesea Bargan

Fraza celebră din filmul românesc Filantropica sună cam aşa: „Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomana.”, se pare că cerşetoarea din Orhei e o expertă la acest capitol. Tot filmul despre businessul cerşitului îl puteţi urmări aici.

Poliţia din Orhei ştie de cazul ei şi în curând sperăm să fie trasă la răspundere, iar până atunci, dacă o mai vedeţi pe   pe stradă, nu îi daţi bani.  Nu e ea prima, nici ultima, dar măcar pe ea au deconspirat-o fetele.

Sunt atâţia oameni sărmani în ţara asta, care au nevoie de ajutorul nostru, pe ei să-i ajutăm, dar să nu încurajăm „businessul cerşitului”. Vedeţi aici mai multe istorii ale oamenilor bolnavi din Moldova, care au nevoie urgentă de sume enorme pentru operaţii (istoria Elenii Mocrii, fotografa diagnosticată cu leucemie, o găsiţi aici). 

Faceţi share la acest articol ca s-o recunoască lumea şi să nu mai cadă în plasa acestor cerşetori impostori. Ţara merită să-şi cunoască „eroii”!

colaj cersetoare impostoare Orhei

Să fim buni cu alţii! Buni, nu proşti!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *