BlogOGO.MD – platforma blogosferei din Moldova

By  |  2 Comments

Până termin de scris articolul despre impresiile de la Social Media Summit, unde am aflat multe lucruri interesante despre blogosfera românească, vreau să vă spun câte ceva despre blogosfera de peste Prut. Nu vreau să compar aceste două lumi virtuale, pentru că ele sunt foarte diferite și îmi vor sări în cap mulți cu replica „Nu compara tu Moldova cu România, că la noi e altfel!”. Noi avem multe de învățat de la ei (în special din greșelile lor) și avem șanse să-i ajungem din urmă (optimist vorbind 😉 ).

Partea bună este că avem bloggeri în Moldova, ei scriu (așa cum pot), își creează comunități în jurul ideilor pe care le promovează, apar tot mai multe bloguri nișate și uite așa crește comunitatea. Toți acești bloggeri vor să fie descoperiți, citiți, înțeleși, auziți, apreciați, susținuți, urmăriți, like-uiți și share-uiți.

Bloggerul și omul din IT, Grigorii Duca, a creat și lansat acum câteva luni, o platformă pentru toate blogurile din Moldova și a numit-o sugestiv – BlogOGO.MD. La moment sunt înregistrate 142 de bloguri din Moldova.

bloguri

Aici puteți descoperi blogurile din Moldova și citi cele mai recente postări (apar în ordinea publicării pe blog). Dacă la început apărea doar topul celor mai active bloguri, acum Grigorii a venit cu mai multe îmbunătățiri.

update blogogo

Recunosc, acel top cu cei mai activi bloggeri m-a motivat să scriu mai des :), dar încă n-am ajuns la performanța de un articol pe zi. În schimb noul top, cu cele mai „discutate” bloguri schimbă un pic imaginea blogosferei și o face un pic mai clară. Nu e suficient să scrii mult, e important să scrii bine, să fii citit, să ai impact asupra cititorilor și să primești feedback.

Am făcut câteva print screen-uri să vedem de unde pornim și voi veni cu „fotografii” din blogosferă în fiecare lună, să vedem cum evoluăm.

Vedeți mai jos Top 10 cele mai active bloguri din februarie.

cele mai active bloguri 1 luna

Top cele mai discutate bloguri din februarie:

cele mai discutate bloguri februarie

Intrați pe BlogOGO.MD și descoperiți, citiți, apreciați, urmăriți, comentați și distribuiți blogurile din Moldova, care credeți că merită.

P.S.: Cei care sunt interesați să colaboreze cu bloggerii, acum puteți să-i contactați direct de pe platformă.

 

Comentarii

2 Comments

  1. Pingback: Frunzaresc.eu in TOP 10 BlogOGO.MD - Frunzaresc.eu

  2. Pingback: Cei mai activi bloggeri din Moldova - martie 2016 (conform BlogOGO.MD) - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *