Unde se mănâncă bine în Orhei

By  |  0 Comments

Găsiți pe acest blog tot mai multe recomandări de vizitat, dar iată unde anume să mergeți să mâncați în orașul Orhei, nu  v-am prea recomandat 🙂 . Așa că prin acest articol vreau să-mi iau revanșa în fața voastră și vin cu mai multe localuri unde puteți lua masa. Fie că e vorba de un prânz rapid, o gustare, o cină sau un eveniment important pentru voi, sper să găsiți mai jos un local pe gustul vostru.

Unde se mănâncă bine în Orhei

Cafeneaua din Orhei, la care merg cel mai des, este Acropolis. (Cred că le-am gustat jumătate din meniu.)

Au o alegere variată, de la pizza, la sushi, preparate din pește, din carne, salate, supe, deserturi, etc.

Mie îmi place supa cremă cu spanac și creveți (50 lei), piept de pui cu cartofi copți și sos pesto (20 lei/100g) și vafe belgiene cu înghețată (25 lei). Au și vin ținut la rece și servit în frapieră.

Lia mănâncă doar Pizza Margarita (35 lei), iar preferata ei este anume cea de la Acropolis (este și unul dintre motivele de ce mergem anume în această cafenea 😀 ).

Despre sushi nu vă pot spune nimic, nu sunt o amatoare.

Întregul meniu îl găsiți la ei pe facebook, cu tot cu prețuri.

Business lunch – 50 lei

Telefon livrări: +37360730494

Adresa Acropolis: Orhei, str. Vasile Lupu 46 

Program Acropolis: de luni până duminică de la 10.00 – 23.45

Au mult spațiu, cu terasă, cu loc de joacă pentru copii, doar că au uneori probleme cu aerisirea și miroase a mâncare (chiar a ars) în local. Personalul uneori e mai lent, dar amabil și politicos. au parcare proprie.

Raportul dintre calitate, preț, ambianță și deservire este motivul pentru care recomand acest loc, unde se mănâncă bine în Orhei.

Celebrity Karaoke Bar

Un alt loc unde se mănâncă bine în Orhei este Celebrity Karaoke Bar. Am luat masa la ei o singură dată (din păcate nu am reușit să fac poze) și mi-a plăcut. Am tot auzit de la prieteni că se gătește bine la ei așa că l-am inclus în acest articol.

Aici puteți găsi poze cu bucatele din meniu.

Adresa: Orhei, strada Vasile Lupu 36-38

Program: luni-joi 9.00 – 1.00, vineri-duminică 9.00 – 3.00

Telefon pentru comenzi și livrări: +37369066654

Business lunch – 50 lei

Cred că au cea mai mare terasă din Orhei, iar în interior seamănă mai mult cu un club de noapte, decât cu un simplu karaoke bar.

Am cerut un vin alb rece și din păcate nu aveau rece, iar pentru mine este important ca localul unde îmi duc prietenii să fie wine friendly. Din pozele lor de pe facebook am văzut că se pricep la cocktail-uri. (Pizza Margarita la ei e 57 lei.)

Prețurile sunt mai mari decât la Acropolis, mâncarea e gustoasă, localul este amplasat în centrul orașului (lângă hotelul Codru), terasa e mare, noi am dat peste un chelner vorbăreț și amabil (este și asta un plus). Nu au parcare proprie, mașinile sunt parcare direct pe stradă. La sigur voi mai veni pe la ei și vă recomand și vouă să le treceți pragul.

Le Cafe

La Le Cafe se fac cele mai multe petreceri private și petreceri tematice cu DJ. Din meniu nu vă pot recomanda ceva anume, am fost pe la ei cu mai mult timp în urmă, dar am prieteni care merg des pe acolo și din spusele lor știu că se gătește bine.

Este o cafenea elegantă, au o terasă mică la intersecție de drumuri, au parcare proprie. Vă recomand să mergeți să luați masa în interior, nu la terasă (că-i mult zgomot și praf de la mașini). Prețurile sunt mai mari decât la Acropolis.

Adresa: Orhei, strada Vasile Lupu 44

Program: luni-duminică 9.00 – 1.00

Telefon:  0235 84 264

Nu au prețurile afișate pe facebook.

foto: facebook Le Cafe

Dolce Vita

Pentru în prânz rapid puteți merge și la Dolce Vita. Este una dintre cele mai vechi pizzerii din Orhei, cu terasă spațioasă, prețuri accesibile și pizza bună. Doar că câte ori am fost la Dolce Vita, n-am avut niciodată norocul să dau peste personal amabil, care știe să zâmbească.

foto: facebook Dolce Vita

Adresa: strada Vasile Lupu 40

Program: luni – duminică 9.00 – 1.00

Telefon: 0235 27 744

La Strada 

La Strada e un local ce nu se află pe strada principală, dar este în imediata apropiere de piața Vasile Lupu (centrul orașului), cu terasă la stradă. În primii ani de la deschidere mergeam des la ei, aveau mâncare bună și chelneri amabili, iar ultima mea experiență mă face să le trec pragul tot mai rar. Deși au în continuare mâncare bună (de asta îi includ în acest articol), doar că personalul e cam lent și uneori ai impresia că nu înțeleg ce vorbești.

foto: facebook La Strada

Adresa: Orhei, strada Mihai Eminescu 10

Program: luni – duminică 10.00 – 1.00

Telefon: 0606 41 343

Cotto e Mangiato

Pizza bună și rapidă o găsiți la Cotto e Mangiato. Este o pizzerie tipică italiană, fondată de o familie care a muncit o perioadă în Italia. Ei fac pizza după rețeta tradițională din Italia și cu ingrediente italiene.

foto: facebook Cotto e Mangiato

Adresa: strada Vasile Lupu 36 (în spatele hotelului Codru)

Program: luni – duminică 9.30 – 21.00

Telefon: +373796 44 545

Cea mai bună pizza din Orhei o găsești la Cotto e Mangiato.

Chateau Vartely

Restaurantul Chateau Vartely nici nu prea are nevoie de prezentare. Este, de departe cel mai bun loc, unde se mănâncă bine în Orhei. Desigur că și prețurile sunt pe măsură. E unicul localul din Orhei unde totul e la cel mai înalt nivel, ambianță, meniu, vin, personal, priveliște, parcare, totul e de nota 10.

La ei am mâncat cel mai gustos cheesecake din Orhei. Recomand supa cremă din ciuperci, somonul pe pat de ceapă caramelizată, dar și mămăliga cu friptură, desigur că toate savurate cu un vin bun. 

Adresa: Orhei, strada Eliberării 170B

Program: luni – duminică 10.00 – 23.00

Telefon: 0685 00 555

Unica problemă la ei este faptul că restaurantul este deschis doar până la ora 23.00 și în sezonul nunților este mereu ocupat seara, de aceea vă recomand să faceți o rezervare din timp să nu aveți surprize la fața locului.

În articol sunt incluse doar localurile din orașul Orhei, nu și din împrejurimi.

Vă doresc poftă bună și aștept impresiile voastre în comentarii. Aceste recomandări sunt bazate pe propria mea experiență, dar și pe spusele prietenilor mei și nu reprezintă un top al localurilor din Orhei, ci doar niște recomandări utile pentru cei care vizitează orașul Orhei și nu știu unde să ia masa.

Dacă mai știți vreo cafenea, restaurant, bar, pizzerie unde merită să-ți duci familia, prietenii și oaspeții veniți de departe, atunci scrieți în comentarii.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *