Ion Lazarenco Tiron merită să devină cetățean de onoare al raionului Orhei

By  |  0 Comments

Recent a fost făcut public filmul #SwimOfPeace – un film documentar despre Ion Lazarenco Tiron, al optulea om de pe glob care a traversat înot cele 7 strâmtori, dar unicul care a reușit această performanță din prima încercare. 

Ion este originar din statul Brăviceni, raionul Orhei, a emigrat în Irlanda cu 20 de ani în urmă, iar de atunci se întoarce acasă pentru a ajuta familiile nevoiașe de la noi și pentru a ne aminti tuturor despre cât de mult avem nevoie de curaj și pace.

Acest documentar a fost realizat cu scopul de a-l prezenta și susține pe candidatul moldovean la Premiul Nobel pentru Pace – Ion Lazarenco Tiron, omul care merită toată aprecierea din lume. A noastră, a orheienilor, în primul rând.

Inițiativa de nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace îi aparține lui Denis Roșca, autorul Cărții de Aur. În septembrie 2018, dosarul lui Ion Lazarenco Tiron va fi depus de către Cancelaria de Stat.

sursa foto: diez.md

Nu cunosc toate etapele birocratice pentru desemnarea unui cetățean de onoare a raionului Orhei și nici nu am vreo putere de decizie în cadrul Consiliului Raional Orhei, dar pot veni cu o sugestie pentru cei care au această putere.

Domnule Președinte, Tudor Golub, haideți să ne susținem eroul și să-i oferim aprecierea binemeritată, aici, acasă.

Conform informațiilor publicate pe pagina oficială a Consiliului Raional Orhei, avem un singur cetățean de onoare și acesta este Paul Goma.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *