Ion Lazarenco Tiron – al optulea Ocean’s Seven

By  |  0 Comments

Pe Ion Lazarenco Tiron l-am cunoscut acum 2 ani, în Orhei, la lansarea Cărții de Aur a Moldovei, atunci am aflat că este originar din satul Brăviceni, raionul Orhei. Ion este stabilit cu familia de aproape 20 de ani în Irlanda, unde și-a descoperit pasiunea pentru înot. Chiar dacă e departe, niciodată nu uită de locurile natale, de fiecare dată când se întoarce în Moldova, face acte de caritate și inspiră tinerii să facă sport.

Anul trecut am ținut pumnii pentru el, când înota strâmtorile 4 și 5 din lista Ocean’s Seven, iar acum scriu acest text cu mare admirație și mândrie pentru omul care a devenit erou! 

Conform datelor oferite de wikipedia doar 6 oameni de pe glob (Stephen Redmond din Irlanda a fost prima persoană care a completat toate cele șapte distanțe. De atunci, șase alții au terminat septupletul: Anna-Carin Nordin (Suedia), Michelle Macy (Statele Unite ale Americii), Darren Miller (Statele Unite ale Americii), Adam Walker ) și Antonio Argüelles (Mexic)) au înotat cele 7 strâmtori incluse în provocarea Ocean’s Seven.

Update: informație de la Denis Roșca, Ion este al optulea om de pe glob care a înotat cele 7 strâmtori.

Lista Ocean’s Seven:

  1. Canalul de Nord (34 km)
  2. Strâmtoarea Gibraltar (14 km)
  3. Canalul Molokai (44 km)
  4. Canalul Catalina (34 km)
  5. Canalul Mânecii (34 km)
  6. Strâmtoarea Tsugaru (20 km)
  7. Strâmtoarea Cook (26 km)

Ion Lazarenco Tiron este al 7-lea om de pe glob, care face istorie!

Chiar în aceste momente Ion și-a încheiat cursa din Noua Zeelandă, astfel devenind al optulea Ocean’s Seven.

captură: sursa

Haideți să ne cunoaștem eroii, să-i respectăm să-i susținem și să-i promovăm! Ion, felicitări! Ne mândrim că duci faima Moldovei pe tot globul! Mult succes!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *