Chateau Vartely ne #ViNspiră cu noua gamă de vinuri – Inspiro

By  |  0 Comments

Vinul nu mai e demult doar o băutură, o licoare, cu puteri magice. Te scapă ușor de plictiseală și îți trezește visele aflate în hibernare. În perioada asta, suntem plictisiți, anxioși și vulnerabili, ne tot întrebăm „când se termină?” și așteptăm că cineva să ne salveze. Nu mai suntem așa pretențioși, vrem bucurii simple și clipe cu sens, iar cel mai mult ne lipsește inspirația. 

Poate știți că pe perioada de carantină m-am întors în Orhei, orașul meu natal, iar aici există o oază de inspirație, vinăria mea preferată – Chateau Vartely, unde am avut ocazia să revin și să-l cunosc pe creatorul vinurilor din inima Moldovei.

Întâlnirea cu Arcadie Foșnea, cel bun vinificator al Moldovei (premiat de-a lungul anilor cu mai multe distincții importante), a fost cea mai impresionată și valoroasă întâlnire din toți acești 6 ani de blog.

Și spun asta fără pic de exagerare.

Mă simt o norocoasă că am avut oportunitatea să degust noile vinuri, în premieră, împreună cu cel mai bun enolog și am avut ocazia să-l întreb despre „chinurile facerii” vinurilor mele preferate, despre povestea lui Taraboste, despre Chardonnay Botrytis, despre vinurile din gama nouă și multe altele (povești pe care le veți putea citi aici pe blog, mai târziu). Această întâlnire a fost o mare onoare pentru o simplă pasionată de vinuri, ca mine.

Recent, Château Vartely a creat o gamă nouă de vinuri, special pentru EA, vinuri tinere, pline de prospețime, florale, cu arome dulcii, cu o aciditate echilibrată, potrivite pentru serile călduroase, în care vrei pur și simplu să savurezi ceva ușor, bun și fără fițe.

Inspiro e despre bucuria lucrurilor simple, despre speranța unei zile mai bune, despre motivația de a merge mai departe, este despre optimism și cer senin, e despre trezirea viselor adormite, despre degustarea zâmbetului și ar vrea să fie doza ta de inspirație! 

„Viorica” de la Chateau Vartely este nonconformistă, tânără și neliniștită, diferită, unică în felul ei și gata să inspire pe oricine, cu savoarea și prospețimea ei. E ușor dulcie (vin demisec), zvăpăiată și înconjurată de parfumul perelor coapte. Iubește să fie savurată cât mai rece (+6, +8°C) și în compania oamenilor dragi, dar nu se supără dacă este servită și solo. 

Muscatul merită mai multă apreciere în rândul cunoscătorilor de vinuri. Rosé-ul din strugurii de Muscat Roșu îi va lua prin surprindere chiar și pe cei care au pretenții mai mari de la vinurile de culoarea speranței. Te cucerește cu aroma sa de trandafir, iar după primul sărut cu gust de căpșuni rămâi îndrăgostită.

Dacă ar fi un personaj, Muscatul alb e ca cel mai bun dansator de pe ringul de dans. Se mișcă bine pe toate ritmurile și te conduce cu ușurință spre o nouă stare de plăcere. Rece, dulce, proaspăt, parfumat, elegant și totodată simplu, fără fițe, ușor de savurat – acesta este noul Muscat de la Chateau Vartely, oricând gata să te surprindă!

Toate 3 vinuri sunt demiseci, recomandate a fi savurate reci. Sunt proaspete, tinere, promițătoare, la un preț accesibil și dornice să inspire pe oricine, chiar și pe cei care care abia fac primii pași în lumea vinului.

Te îndemn să te lași #ViNspirat/ă de noul Inspiro și să-ți lași imaginația să zboare.

***

Așa cum v-am promis, vine și surpriza pentru voi 😉 . Vreau să ofer cadou un set din toată gama Inspiro (Viorica, Muscat Alb și Muscat Rose) unei persoane care mă citește și mă urmărește (nu vă pun să dați like&share, se subînțelege că ați fi făcut-o deja dacă ați ajuns pe acest blog 😉 ).

Tot ce trebuie să faceți e să scrieți aici în comentarii, fie la postarea de pe facebook sau pe instagram ce personalități vă inspiră și cine este sursa voastră de inspirație (nu le dați tag, doar îi menționați).

Concurs valabil atât pe teritoriul Moldovei, cât și al României (voi oferi 2 seturi). Vârsta minimă de participare este 18 ani.

Câștigătorii (unul din Moldova și unul din România) vor fi anunțați pe 14 mai. Mult succes și multă ViNspirație 😉 .

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *