Impresii de la Târgul de Turism al României 2016

By  |  4 Comments

În perioada 25-28 februarie, la București a avut loc Târgul de Turism al României (TTR), ajuns la cea de-a 35 ediţie. Republica Moldova a fost reprezentată de Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) şi membrii acesteia, în parteneriat cu Agenția Turismului din RM, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului şi cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate al USAID.

Republica Moldova la TTR

În acest sens, participarea Moldovei la TTR a fost în acest an mai vizibilă, iar standul a atras atenţia profesioniştilor din turism prin dimensiunile şi designul acestuia. Astfel, s-a dat startul promovării Republicii Moldova ca destinație turistică vinicolă pe piaţa României pentru anul 2016. Profesioniştii dar şi vizitatorii au avut posibilitatea să discute cu reprezentanţii tur-operatorilor de incoming şi cei ai vinăriilor și desigur să guste vinurile acestora. Fiecare companie participantă a reuşit să consolideze parteneriatele deja existente şi să stabilească noi relaţii de colaborare, prezentând ofertele lor care includ vinăriile din zona vinicolă Codru şi zona Ştefan Vodă. echipa Moldovei la TTR

„Datele statistice oficiale, indică, pentru 2015, o creștere a numărului de turişti şi excursionişti participanţi la turismul receptor cu 8,0%. Din 15,5 mii de turişti şi excursionişti străini, care au vizitat Republica Moldova, ponderea cea mai mare le-a revenit cetăţenilor din România –  fiind de 20,5%. Lipsa barierelor de comunicare şi a diferenţelor de cultură, mai nou, posibilitatea de a veni în R. Moldova doar cu buletinul de identitate, sunt avantajele care creează un mediu favorabil pentru a creşte numărul turiştilor români, dar şi de a crea cât mai multe tururi mixte Republica Moldova-România.” a declarat Preşedintele ANTRIM, Emilian Dzugas.

Moldova la TTR

Pe data de 27 februarie , în sala Brâncuşi, dar şi în cadrul standului României, Directorul Executiv al ANTRIM, Natalia Ţurcanu, a prezentat Moldova ca destinaţie turistică vinicolă şi a ofertelor avantajoase ale membrilor asociaţiei.

12822650_10154002789903928_1642363274_o

La ambele prezentări au participat peste 150 persoane printre care reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Turism din România, Preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – Gabriel Zamfir, Marilena Stoian – membru AJTR, reprezentanţi ai agenţiilor de turism, bloggeri de turism şi simpli vizitatori. Prezentarea a culminat cu degustare de vin moldovenesc.

degustare la TTR

„Cei prezenţi s-au familiarizat cu tururile vinicole pe care le organizează tur-operatorii, au aflat detalii despre identitatea vizuală a turismului moldovenesc şi am discutat ulterior posibilitatea creării de produse turistice comune. În programul de promovare a Moldovei ca şi destinaţie turistică pentru 2016, România se regăseşte în top 3, printre Polonia şi Germania. Participarea noastră la acest târg face parte dintr-un program amplu de promovare a ţării ca şi destinaţie vinicolă pe piaţa României, iar pentru următoarea perioadă planificăm şi alte activităţi cum ar fi tururi de familiarizare pentru bloggeri de turism, fotografi şi jurnalişti români” a menţionat Natalia Ţurcanu.

Reprezentanții Moldovei la TTR

Participarea la Târgurile de Turism îți oferă în primul rând vizibilitate, oportunitatea de a găsi noi parteneri și de a stabili noi colaborări. Pentru mine participarea la acest eveniment a fost de bun augur, am stabilit noi contacte cu oamenii din turism, am cunoscut în offline mai mulți bloggeri de travel din România și ghizi de turism (cu care țineam legătura doar online), am primit oferte de colaborare și m-am întors acasă cu noi idei, entuziasm și marea dorință de a continua să promovez Moldova ca destinație turistică, în special pentru cetățenii României.

În timpul târgului i-am întrebat pe reprezentații Moldovei din cadrul standului cu ce așteptări au venit la Târgul de Turism al României din această primăvară.

 

colaj agentii de turism

Mtvarisa Luchian, reprezentant BEST Travel: ”Suntem o companie recent deschisă, participăm pentru prima oară la TTR și venim să încurajăm turiștii să-și facă rezervări online pe site-ul nostru și să ne viziteze țara.”

Victoria Rusu, reprezentant Solei Turism: „ Ca în fiecare an, venim foarte optimist la TTR să reprezentăm o imagie corectă a Molovei, să promovăm destinațiile noastre turistice, pe care le-am dezvoltat la nivel de țară și în incinta companiei și sperăm să primim mai mult feedback de la partenerii noștri din România și de la turiști.”

Andrei Rusu, reprezentant Tatra Bis: „Ne dorim ca turiștii să descopere toată Moldova și să vină să ne viziteze prin agențiile de turism partenere cu compania noastră. Vrem să stabilim noi parteneriate cu companiile interesate de a organiza tururi mixte România-Moldova pentru turiștii străini.”

colaj vinarii

Marina Cebotari, reprezentant Chateau Vartely: „Invit toți turiștii să viziteze vinăria noastră, care se află în apropiere de Codrii Orheiului și să ne descopere vinul, care poate fi găsit cu ușurință și pe piața din România.”

Ion Mereuță, reprezentant Asconi Winery: „Sperăm că ceea ce dezvoltăm acum la vinărie să prezinte interes pentru potențialii turiști, pe care îi invităm în Moldova să deguste vinul nostru și să se delecteze cu bucatele tradiționale în restaurantul vinăriei.”

Olga Bordianu, reprezentant Cricova: „Ne propunem să-i informăm pe turiști despre posibilitatea rezervării online a vizitelor, în special a grupurilor mari de turiști, astfel să putem asigura o deservire corectă și la nivel înalt, planificată din timp.”

În curând va avea loc Targul de Turism al Moldovei, unde sper să ne vedem.

Comentarii

4 Comments

 1. Olga

  03/03/2016 at 15:30

  Din nou un articol la cel mai inalt nivel. Niciodata nu ma plictisesc citind articolele tale Svetlana. Si sa stii ca chiar te pricepi la promovarea Basarabiei noastre(sunt sigura ca nu o singura data ti s-a spus). Pentru mine o multime de lucruri sunt noi si e minunat cand exista oameni ca tine care ne aduc informatii caldute,proaspete utile si desigur importante despre tara noastra si nu numai. Sper sa ajung si eu vreodata la Targul de Turism al Romaniei,mi-ar placea dar am sa incep deocamdata cu al nostru,e mai apropae. 🙂 Multumesc!

  • Svetlana

   03/03/2016 at 16:52

   Încerc să ajung la performanța să scriu câte un articol pe zi, am multe drafturi care trebuie terminate și postate, dar sper să găsesc timp pentru tot, în primul rând pentru așa cititori ca tine :).

 2. Pingback: Mergem să reprezentăm Moldova la festivalul internațional de turism din Croația - Orheianca.eu

 3. Pingback: FOTO. Participarea Republicii Moldova la expoziții internaționale: Unde a dispărut brandul de țară? – Birfe.xyz

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *