Centru de Informare pentru Turiști din Moldova după 1 an de activitate

By  |  0 Comments

Cu un an în urmă Moldova a făcut un pas important pe piața turismului, a deschis primul Centru de Informare pentru Turiști (CIT) din Moldova. Felicitări tuturor celor implicați în activitatea centrului! Vă doresc ca toți vizitatorii care vă pășesc pragul să plece de la voi informați și dornici să descopere Moldova.

Cifre:

365 zile de activitate,

peste 8000 de turiști din 92 de țări au vizitat Centrul de Informare pentru Turiști

35 de voluntari sunt implicați în activitatea Centrului

45 de evenimente au avut loc în incinta CIT

Activități:

free walking tours CHIȘINĂU – se oferă pe tot parcursul anului

sesiuni de informare ASK ME ABOUT CHIȘINĂU (sezon)

tururi virtuale prin cele mai frumoase locuri din Moldova

Program: 

luni- vineri: 10.00 – 17.00

sâmbătă – 10.00 – 15.00

duminică – închis

Adresa: 

Republica Moldova, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 83 (în clădirea primăriei)

Date de contact: 

telefon:  +373 22 904 040

e-mail: tic@antrim.md

web: http://www.moldova.travel 

Majoritatea turiștilor ne vizitează țara cu scopul de a vizita vinăriile, iar  ajungând în Moldova rămân impresionați de natura și ospitalitatea moldovenilor. Ceea ce văd aici, e peste așteptările lor, rămân plăcut impresionați de calitatea infrastructurii hoteliere din Chișinău, dar și a pensiunilor aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Cel mai populară destinație turistică din Moldova, care se bucură de cel mai mare flux de turiști este Orheiul Vechi. Mai nou, turiștii pot arenda biciclete de la pensiuni pentru o experiență autentică cu bicicleta prin sat. 
Realizarea proiectului a costat în jur de 1,5 milioane de lei, dintre care 235.000 de lei au fost oferiți de Uniunea Europeană și 1,3 milioane de lei de USAID și Guvernul Suediei. Primăria municipiului Chișinău oferă spațiul de 100 m2 și va suporta cheltuielile de întreținere a spațiului pe o durată de 5 ani.

Centru de Informare pentru Turiști din Moldova a fost deschis de către Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova cu sprijinul Uniunii Europene, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi al Agenţiei Suedeze de Cooperare Internaţională şi Dezvoltare (Sida) şi Primăriei oraşului Chişinău.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *