Cricova – cartea de vizită a Moldovei (VIDEO)

By  |  3 Comments

Când spui Cricova, spui Moldova și invers. Turiștii care vin să ne viziteze pentru prima oară, de obicei  știu foarte puține despre țara noastră. Majoritatea dintre ei vor în primul rând să vadă beciurile de la Cricova și pe bună dreptate, pentru că este destinația turistică numărul unu din Moldova.

cricova - descopera moldova

Am fost de mai multe ori în renumite beciuri de la Cricova și de fiecare dată mă întorc de colo cu noi impresii și amintiri. Ce mai recentă vizită a fost în cadrul proiectului Descoperă Moldova, împreună cu un grup de bloggeri din România, SUA și Moldova am descoperit tainele orașului subteran.

credit foto: Victor Arsene

credit foto: Victor Arsene

Recent a fost creat filmul „Cricova – o legendă vie”, la care s-a muncit 8 luni. Echipa de producție, în frunte cu regizorul Oleg Butnaru au cercetat arhivele din perioada sovietică, au studiat și au muncit mult pentru a prezenta lumii întregi ce înseamnă Cricova pentru noi.

“Filmul este o versiunea extinsă a spotului de promovare a Republicii Moldova, doar că de această dată despre viticultură – ramura strategică a Republicii Moldova. Prin acest film vom perpetua Legenda Vie a Moldovei cu o deosebită dedicație, așa cum am facut-o în toți acești ani”, spune Valentin Bodiul, Directorul General al Combinatului de Vinuri “Cricova” . 

Urmăriți un film despre cartea de vizită a Moldovei.

Vino în Moldova să descoperi legendele vii și să savurezi din cele mai alese vinuri!

Acest articol a fost scris în cadrul infotripului Descoperă Moldova, organizat de către USAID CEED II, susținut de Chateau VartelyPurcariCricovaEt ceteraMimiVinăria PoianaPerna MeaOldComMateiTatrabisAgro pensiunea Butuceni și găzduit de către Orheianca.eu.

Comentarii

3 Comments

  1. Viorel

    24/06/2015 at 02:41

    Am urmarit cu placere acest scurt-metraj. Ceea ce mi-a placut cel mai mult este faptul ca s-a pus foarte mult accent pe lucrurile de baza, pe traditii. Nu s-a incercat scoaterea in evidenta a partii moderne, pentru ca asta incearca toata lumea sa obtina.

  2. Pingback: Hai la Cricova în noaptea albă - Orheianca.eu

  3. Pingback: Wine Run - o oportunitate de a atrage turiștii în Moldova - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *