Apriori – vin spumant cu personalitate

By  |  1 Comment

Nu este un secret că sunt o amatoare de vinuri bune. Consum și promovez vinurile de calitate, în special cele cu personalitate. Până în prezent am cunoscut poveștile mai multor vinuri din Moldova, de curând am adunat pe raftul de amintiri o nouă istorioară, care merită a fi transmisă mai departe.

Când auzi cuvintele „vin spumant” la ce te gândești? Eu, la un eveniment, o nuntă, o recepție, o seară magică, la oameni frumoși și o ambianță specială. Vinul spumant cere mai mult respect și atitudine, o cultură elevată și o stare de spirit potrivită. El vine să completeze acea seară deosebită și să pună accent pe importanța evenimentului. Ar fi prea banal să bei un vin spumant în fiecare zi.

Povestea vinului Apriori am aflat-o la prima noastră întâlnire. Ne-am văzut la o petrecere cu ocazia redeschiderii unui restaurant din capitală. La început mi s-a creat impresia că am în față un produs de import. Denumirea, sticla, eticheta și designul, m-au dus cu gândul la o țară europeană (Italia) și am fost foarte surprinsă să aflu că vinul Apriori este fabricat în Moldova, dar după o tehnologie italiană.

Săptămâna magică continuă cu un vin spumant de la #Apriori. Mmmm…e dulce, poate prea dulce 😉

Una foto pubblicata da Svetlana Matvievici (@orheianca) in data:

Am ales pentru început un rose demidulce, care m-a surprins cu aroma fină și post gustul delicat. Eu sunt amatoarea vinurilor seci, dar gustul dulcișor mi-a deschis orizontul papilelor gustative :). (Nu mai gustasem ceva dulce, în ultima vreme, înafară de Ice wine.) Aș mai opta pentru acest tip de spumant, doar la ocazii speciale.  Pentru toate doamnele și domnișoarele care preferă vinul dulce, fin, delicat, ușor și rafinat, Apriori e alegerea potrivită.

IMG_4655

Pe lângă rose, în gama de produse deocamdată sunt aceste tipuri de vinuri, care pot fi găsite cu ușurință pe rafturile supermarketelor din țară. (Le vei observa după etichetă, mai bine zis după lipsa etichetei, pentru că imprimarea s-a făcut direct pe sticlă.)

Apriori Spumant Alb Dulce Muscat  (Volum: 0.75L, Alc Min: 10.5% vol., Zaharuri: 62 g/dm3)

Apriori Spumant Alb Demidulce Muscat (Volum: 0.75L, Alc Min: 10.5% vol., Zaharuri: 42 g/dm3)

Apriori Spumnat Alb Demisec Muscat  (Volum: 0.75L, Alc Min: 10.5% vol., Zaharuri: 25 g/dm3)

Abia aștept să apară și vinul spumant Alb sec.

Când spuneam că-mi plac vinurile cu personalitate, păi să știi că pentru lansarea acestui vin, care a avut loc de 8 martie 2015, a fost scris un roman de dragoste, inspirat de jocul bulelor care urcă lin în pahar. Cum ar fi să stai într-o seară, la o cină, cu un pahar de vin spumant în mână, iar persoana dragă să-ți citească dintr-un roman scris special pentru a completa atmosfera feerică.

roman

Mi-a plăcut ideea de a crea un set deosebit pentru un cadou cu personalitate, mi se pare o abordare demnă de apreciat, așa au încercat să se diferențieze și cred că le-a reușit.

Setul Cadou “Romantic” cuprinde: o sticlă Apriori Alb Dulce Muscat, un set 2 pocale Exclusive Bohemia (crystal) seria Amoroso  și romanul de dragoste.

set

Vinul spumant se servește rece, se potrivește perfect cu aperitivele și e o alegere potrivită când nu știi cu ce băutură să începi seara, atunci când ești invitat la un eveniment. Unii pot începe și dimineața cu un pahar de vin spumant, decizia le aparține. Important să fie un spumant de calitate și în cantități moderate 😉 .

Ai o ocazie specială și căuți un vin spumant cu personalitate, atunci Apriori e alegerea potrivită.

Nu comercializez produsele recomandate în acest articol. Îmi expun părerea după ce am gustat din ele.

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: „Rosè de Moldova” - o degustare de vin ca la carte - orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *