Ești ceea ce share-uiești!

By  |  0 Comments

Am început anul cu o vacanță, dar una în adevăratul sens al cuvântului. Vacanța de blogger înseamnă no social media, n-am postat nimic pe facebook, nu am scris pe blog, aproape că nu am intrat pe net 2 săptămâni (zic „aproape” pentru că de instagram nu m-am putut lăsa :D, dar acolo tot poze din călătorii admiram și like-uiam).

Pe facebook intram doar pe câteva minute, „alergam” prin news feed și de fiecare dată îl închideam cu gândul la cei care fac share la tot trash-ul din online. Să le luăm pe rând:

Politică

Câteva zile era plin facebook-ul cu share-uri politice #da, #nu, #jos, #sus, critici, comentarii, poze, filmulețe și multă ură. Vouă chiar vă place să distribuiți tot kkt-ul din politică? Pe jurnaliști, politicieni, postaci și bloggerii de partid îi înțeleg, asta e meseria lor, oameni primesc bani pentru asta, dar voi, oamenii simpli, onlinerii de rând, de ce împrăștiați propaganda și ura mai departe?

Ai o idee, o părere și crezi că merită s-o cunoască toată lumea, atunci scrie o postare, un îndemn, vino cu argumente și există șanse ca cineva să te citească, să țină cont de ce zici tu și să te susțină, dar nu share-uri în stânga și în dreapta toată mizeria din politică.

Jocuri, Aplicații, Teste

Ce părere îți faci despre o persoană care lucrează într-o instituție de stat și nu doar, cu un status social, cu studii și merite, dar care în timpul orelor de muncă se joacă pe facebook, te invită în jocuri și culmea, că mai face și share pe wall-ul său la „premiile„ pe care le obține. Dacă ați învățat să vă jucați, învățați să umblați și la setările de confidențialitate să vă scoateți notificările, faceți-o din respect pentru lista de friends, dacă de job vă este în cot. (M-am jucat și eu pe facebook o perioadă, dar încercam să fiu discretă, să nu-i deranjez pe ceilalți.)

Când faci un test, de ce crezi că pe noi ne interesează răspunsurile pe care le primești? Ai milă de noi și nu ne arăta cum vei fi peste X ani, sau cu ce vedetă te asemeni, care e vârsta ta intelectuală, ce animal ai fost în viața anterioară și bla, bla, bla. Faci testul, ține răspunsul pentru tine! Apropo, când intri pe o pagină unde ți se propune să faci un test, tu nu faci altceva decât să le crești numărul de vizitatori, iar ei fac bani din publicitate pe seama naivității tale.

Citate motivaționale și concursuri

Există o categorie de oameni – mari fani Poptămaș, Teo și alți guru ai facebookului, acești oameni cred în toate citatele pe care le citesc și parcă n-ar fi îndeajuns, mai fac și share la ele. Unii au wall-ul plin doar cu citate motivaționale, nimic personal, nici o idee din capul lor, doar fraze share-uite.

O altă categorie de oameni sunt cei care participă la toate concursurile posibile, fac share la toate pozele care oferă premii. La unii pe wall găsești concursuri peste concursuri, poze cu ei în mână cu premiile câștigate și cam atât.

Pentru a face curățenie și lumină la mine în news feed am apelat la butonul unfollow, în unele cazuri și unfriend, iar pentru pagini tot există ac de cojoc (poți să dai click pe săgeata din stânga postării care te deranjează, alege opțiunea „ascunde tot de la pagina X” și nu vei mai vedea nici o postare de la acea pagină.

unflollw fb

Suntem responsabili de informația pe care o distribuim mai departe. În unele cazuri wall-ul spune mai multe decât CV-ul plin de diplome. Acum a devenit actual proverbul „Arată-mi ce share-uiești și îți spun cine ești.”

Haideți să facem share gândurilor bune, oamenilor frumoși, ideilor interesante, cauzelor nobile, să fim utili, să folosim rețelele sociale pentru a schimba spre bine lumea din jur, să ne mobilizăm pentru a ajuta, să promovăm informațiile utile și să ne gândit de 2 ori înainte de a face share.

foto share

sursa foto

Pe blog promovez locurile frumoase, oamenii pozitivi și evenimentele interesante din Moldova și nu numai. Dacă ești interesat de turism, vin și lifestyle și ești curios să urmărești hashtagurile: #DescoperaMoldova, #VisitMoldova, #VisitOrhei, #Winefriendly, #WineofMoldova, #brandofMoldova, #travelblogger, #travelwithlove #bloggerfrommoldova  atunci te invit să fii alături de mine, iar eu voi avea grijă să scriu conținut care merită share-uit.

P. S. :Nu vă fie rușine să dați unfollow și unfriend oamenilor infecți și negativi, nimeni nu are dreptul să vă strice zenul din news feed ;).

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *