#VisitOrhei – proiect de promovare a Orheiului ca destinație turistică

By  |  1 Comment

După 1 an de promovare a Moldovei ca destinație turistică, pe hashtag-ul #DescoperaMoldova, a apărut ideea de a promova raionul Orhei, tot prin utilizarea unui hashtag, așa „s-a născut” #VisitOrhei.

În luna aprilie am aplicat cu o schiță de proiect la concursul de granturi organizat de către Fondul pentru Tineri Orhei și recent am aflat că proiectul se numără printre cei 10 finaliști care vor primi finanțare.

visitorhei fpt

Scopul proiectului este promovarea raionului Orhei ca destinație turistică în mediul online, prin creșterea popularității hashtag-ului #VisitOrhei în social media.

Raionul Orhei este cea mai pitorească zonă din țară, iar cele mai vizitate atracții turistice sunt Compexul Orheiul Vechi, mănăstirea Curchi și Vinăria Chateau Vartely. Totuși în mediul online nu avem multă informație relevantă despre toate destinațiile turistice din raionul Orhei, iar potențialul turistic al orașului Orhei nu este pus în valoare și nu este prezentat atractiv în mediul online.

Suntem în era digitală, când toată lumea e conectată la canalele din social media (rețele sociale, bloguri, site-uri de știri, etc.), iar o campanie de promovare (prin fotografii și filmulețe) realizată pe online, poate crește semnificativ interesul oamenilor față de atracțiile turistice din raionul nostru.

#VisitOrhei se vrea a fi cel mai popular hashtag turistic al raionului Orhei, care îi va face pe oameni să-și dorească să ne viziteze și să admire cu ochii lor frumusețile locurilor pitorești. 

Împreună cu fotografii Victor Garștea, Alex Walker și Irina Burdujan (dar și cu toți doritorii, pasionați de fotografie) vom organiza un șir de foto walk-uri, atât prin oraș. cât și prin raion, pentru a surprinde cele mai frumoase peisaje, clădiri, oameni și povești, care merită să fie transmise mai departe.

În curând voi veni cu mai multe detalii despre posibilitatea implicării a tuturor doritorilor în acest proiect :).

Vestea bună pentru proiectul #VisitOrhei coincide cu plecarea mea în Croația, la festivalul internațional de turism, unde merg să prezint raionul Orhei, dar și să mă inspir de la alte orașe europene cum să promovez mai eficient zona și să atrag turiști în raionul Orhei.

11247721_830785753694306_6724528074452733449_n

În paralel sunt în căutare de resurse financiare pentru a face din site-ul www.visitorhei.com – un portal de informare turistică (Orice susținere este binevenită).

Până mă întorc din Croația, dați follow contului de instagram @visitOrhei și utilizați hashtag-ul #VisitOrhei la cele mai frumoase fotografii ale voastre din raionul Orhei, care ar trezi interesul potențialilor turiști.

Haideți împreună să promovăm ce avem ni mai frumos și mai sfânt în raionul Orhei!

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: Hashtag-ul bloggeriței de travel, Svetlana Matvievici – #descoperămoldova | Everyday Journalism

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *