București – să vii, să-l vezi şi să-l iubeşti (I)

By  |  1 Comment

Când mă gândesc la București, îmi trec tot felul de emoții, îmi apar imagini din toate vizitele mele, dar cele mai memorabile rămân cele de la infotrip-ul #EnjoyBucharest.

În perioada 3-6 aprilie, împreună cu alți bloggeri de travel din întreaga lume, vreo 30 la număr, am descoperit Bucureștiul în toată splendoarea sa. Eram prea entuziasmată ca să pot pune pe foaie emoțiile trăite, i-am dat sufletului timp, l-am lăsat să-i fie dor și să vrea să scrie.

E foarte ușor de ajuns la București, vezi aici mai multe detalii.

Dacă nu ai văzut niciodată micul Paris, atunci trebuie să-ți faci planuri pentru un weekend, merită ;). Voi încerca să te conving să-ți pui Bucureștiul în travel list și să vii, să-l vezi și să-l iubești ;).

Mă trezeam înaintea soarelui, ieșeam la balconul hotelului și îmi încărcam bateriile, respirând dimineața.

 

De vizitat

Casa Poporului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume, intrând de trei ori în Cartea Recordurilor. Are 1000 de camere, 12 nivele la suprafață și altele 8 subterane. Prima oară am văzut-o în această iarnă, doar pe dinafară.

#travellist #travel #travelblogger #bucuresti #bucharest #love #lovetotravel #palatulparlamentului #enjoybucharest Una foto pubblicata da Svetlana Matvievici (@orheianca) in data:

Pe cât e de impunătoare, pe atât e de rece. Totul e la superlativ, sălile imense, holurile, covoarele, podurile, lustrele, ușile te duc cu gândul la megalomania lui Nicolae Ceaușescu.

casa poporului zdeto1

foto credit: Andrei Zdetovețchi

casa poporului zdeto

foto credit: Andrei Zdetovețchi

casa poporului alex1

foto credit: Alex Damian

casa poporului alex

foto credit: Alex Damian

Casa Poporului e un „must see” al Bucureștiului, chiar dacă nu-ți trezește cele mai frumoase emoții, totuși merită să-i treci porțile măcar o dată în viață. Cel mai mult mi-a plăcut pe terasă, de acolo se deschide o priveliște nemaipomenită.

foto credit: Alex Damian

foto credit: Alex Damian

Hanul lui Manuc este una dintre cele mai vechi clădiri din București, este unul dintre hanurile bucureștene care s-au bucurat de o faimă deosebită în prima jumătate a secolului al XIX-lea, datorită întemeietorului său Manuc Bei. La Hanul lui Manuc a fost semnat Tratatulul de la București dintre Imperiul Rus și cel Otoman, în urma căruia a teritoriul dintre Prut și Nistru a fost ocupat de către Imperiul Rus și denumit în Basarabia.

11235165_10153316450778928_219255379_o

Acest loc are o încărcătură istorică deosebită și merită toată atenția noastră. Abia în București am găsit legătura dintre Hanul lui Manuc și Conacul Manuc Bei din Hîncești, au același întemeietor. Pe moșiile de la Hîncești boierul și-a petrecut ultimii ani din viață. Conacul e lăsat în paragină acum, dar sunt speranțe că va fi renovat în timpul apropiat.

11207727_10153316450758928_1016127340_o

Am uitat să menționez că am mâncat foarte gustos aici, în special mi-a plăcut desertul.

Dacă ai fost în București și nu ai trecut prin Centrul Vechi, înseamnă că nu ai văzut Bucureștiul. Străduțele înguste, pietruite, vitrinele magazinelor, terasele, oamenii m-au dus ușor cu gândul la Roma. Îmi place să descopăr noi și noi locații, clădiri și istorii din acea zonă. Despre Centru Vechi de noapte vă povestesc într-un alt articol ;).

Trecut, prezent și viitor… #EnjoyBucharest #Bucuresti #centrulvechi

Una foto pubblicata da Svetlana Matvievici (@orheianca) in data:

Librăria Cărturești Carusel a depășit limitele unei simple librării. Deschisă recent, a reușit să devină cea mai solicitată atracție turistică. În primele săptămâni se stătea la coadă pentru a intra în magia cărților. Am fost acolo de două ori și abia aștept să revin, să-mi iau o carte, să mă refugiez într-un colț și să mă desprind de realitate.

carturesti dragos

foto credit: Dragoș Asaftei

Bucureștiul e orașul unde sufletul meu zboară spre fericire, unde ochii îmi sclipesc, iar inima se îndrăgostește.

bloggerii la Casa Poporului

Public acest articol și merg să-mi fac bagajul 🙂 iar plec la București 🙂 .

Recomand și impresiile Vioricăi Ataman, colega mea de cameră de la #enjoybucharest.

Va urma

“#EnjoyBucharest – un eveniment organizat de Eventur Bucharest, în parteneriat cu Bucharest Tourism Board, ARCUB, Primaria Bucuresti și cu sprijinul Telekom Romania, Travelport, Prestige Tours, Blue Air, CDI Transport, Clinica Dent Estet,Mosetti si Stejarii Country Club. Parteneri media principali: Europa FM și Observator.tv

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: București - să vii, să-l vezi și să-l iubești (II) - orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *