Pensiuni din Moldova potrivite pentru odihna de weekend

By  |  0 Comments

Unde putem merge în weekend? Ce pensiuni din Moldova sunt potrivite pentru odihna de weekend? Unde să fugim de gălăgia orașului? Vrem o pensiune în sânul naturii, ce ne recomanzi? Lista întrebărilor e lungă, dar ați prins ideea 😀 , vreau să adun în acest articol pensiuni din Moldova, pe care le-am vizitat și le consider potrivite pentru odihna de weekend și nu doar.

Pensiuni din Moldova

Recomandate de blogul de travel orheianca.eu. 

Eco Resort Butuceni

Se află în satul Butuceni, pe teritoriul Complexului Orheiul Vechi, la 47 km de Chișinău. Cazare în căsuțe țărănești, restaurant tradițional, fermă, saună, piscină interioară și exterioară, sală de conferințe, sală pentru evenimente, wifi, masterclass-uri de gătit, etc. Este unul dintre cele mai instagramabile locuri de la Orheiul Vechi, vizitat în mod special de turiștii străini, dar și de personalități din Moldova. Este recomandat să vă faceți o rezervare din timp, chiar și când vreți să veți doar la restaurant. Detalii aici

 Eco Vila

Se află în satul Ivancea, raionul Orhei, la 40 km de Chișinău. Această pensiune se deosebește prin oferta sa de ”all inclusive” cazare, masă, acces la saună și piscină – totul într-un preț, potrivită odihnei cu familia și prietenii. Amplasarea în sânul naturii îți deconectează chiar și semnalul de la internet. Detalii aici.

 Casa din Luncă

Este prima pensiune rurală deschisă în Moldova, în 2002, în gospodăria familiei Benzing. Se află în satul Trebujeni, pe teritoriul Complexului Orheiul Vechi, la 50 km de Chișinău. Curtea, cuptorul, terasa, meniul, îți amintesc de casa bunicii, iar atmosfera și liniștea din lunca Răutului te face să te deconectezi de oraș. La Casa din Luncă te poți implica în treburile gospodărești, poți să te plimbi cu barca sau să faci o plimbare cu căruța prin sat.

Bahmut Club 

Se află în codrii seculari ai Călărașilor, la o distanță de 70 km de Chișinău și 40 km de Iași, este alegerea potrivită pentru evenimente departe de zgomotul orașului. Este una dintre locațiile cu un farmec aparte iarna, când poți face singur focul la șemineul din căsuță. Vara e frumos să stai la terasa căsuțelor și să faci drumeții prin codri. Detalii aici.

Casa de sub Stâncă

Agro-pensiunea „Casa de sub Stâncă” se află în satul Trebujeni (Orheiul Vechi) la 50 km depărtare de Chişinău. Agro-pensiunea este a 11-a casă de la începutul comunei, situată chiar sub stâncă ceea ce trezeşte şi mai mult interesul vizitatorilor. Ea oferă posibilitatea turiştilor din străinătate cît şi celor din ţară să petreacă un sejur de neuitat într-o ambianţă rustică cu bucate tradiţionale şi multă voie bună. Aici turiştii au unica posibilitate de a descoperi farmecul vieţii de la ţară cu datini, tradiţii şi obiceiuri populare. Detalii aici.

Hanul lui Hanganu 

Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău. Hanul aparține familiei Hanganu, care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului. Aveți ocazia să alegeți între 7 camere și 2 băști (odăi cu sobă, şemineu și lejanca). Este alegerea potrivită pentru cei care vor să viziteze mănăstirile Saharna și Țîpova, dar și să se plimbe pe râul Nistru. Doar că drumul până în sat nu e în ce mai bună stare. Detalii aici.

Vila Roz

Se află pe malul râului Răut în apropierea complexului arheologic “Orheiul Vechi”, la 50 km de Chișinău. Este o pensiune recomandată mai mult în sezonul cald. Vila Roz vă pune la dispoziţie cazare în camere individuale sau de grup, paturi cu saltele ortopedice, TV prin satelit, săli de baie, apă caldă, locuri pentru camping, terasă spaţioasă cu acces la grătar şi bazin sezonier, curte şi grădină cu acces la râul Răut.  Detalii aici

Fata Morgana

Pensiunea este situată în satul Molovata raionul Dubăsari, aflat pe malul drept al râului Nistru, la 55 km de Chişinău și 30 km de Orhei. Aici râul Nistru cu o lăţime de circa 2,5 km. La”Fata Morgana” poți practica deltaplanerismul şi paraplanerismul, vînătoare, înot, schi acvatic, te poți plimba cu vaporul.
În sezonul estival la dispoziţia turiştilor se află o plajă amenajată, şi bazin pentru înot, distracţii pe apă precum schi pe apă, jet sky. Detalii aici

Sper să vă găsiți pensiunea potrivită, care să corespundă necesităților voastre și să petreceți clipe de neuitat, împreună cu oamenii dragi. Vă recomand să faceți o rezervare din timp și să întrebați toate detaliile, ca să nu aveți parte de surprize la fața locului.

Atunci când ajungeți la locație, le puteți că ați aflat de ei de pe acest blog :). Vă încurajez să le lăsați recenzii, astfel îi ajutați pe următorii turiști să aibă experiențe frumoase în Moldova, iar pe proprietari, să-și îmbunătățească serviciile.

Haideți să descoperim Moldova împreună și să susținem turismul intern.

Sper ca până la sfârșitul anului să pot recomanda mai multe locații din Moldova, iar pentru asta îmi trebuie timp ca să le descopăr.

Mai multe pensiuni din Moldova găsiți aici.

Vă recomand să treceți și pe la cele 7 locuri magice în care îți poți pune o dorință.

După ce am scris acest articol, am aflat de pe blogul Vioricăi Ataman că 6 pensiuni care se regăsesc în lista mea, au fost incluse în rețeaua internațională CerTour.

Beneficiați de 10% reducere la orice rezervare făcută pe Booking.com, detalii aici

Orice conținut de pe acest blog poate fi preluat doar cu acordul autorului.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *