Cum să ajungi la Bucureşti?

By  |  1 Comment

La începutul anului, aventurista din mine şi-a stabilit 3 obiective: CĂLĂTOREŞTE, DESCOPERĂ şi IUBEŞTE, şi-a făcut un travel list pe 2015 şi ce oraş credeţi că era în fruntea listei? Da, Bucureşti! Într-o zi pur şi simplu am decis să-mi fac bagajul şi să evadez. Mi-am luat paşaportul, rucsacul şi m-am pornit să descopăr lumea, aşa am ajuns la București :).

Așa m-a primit orașul :). Această fotografie are o istorie aparte (hmm…poate voi scrie într-o zi poveștile fotografiilor mele) din proiectul Travelers of Bucharest.

orheianca - travelers of bucharest

Cum ajungi la București?

E foarte ușor să găsești transport spre cealaltă capitală românească. Din Chișinău, de la gara auto centru, primul microbus pornește la 8 și sunt la fiecare oră. Mi-am cumpărat biletul cu o zi înainte, din Orhei, că nu poți face rezervare prin telefon și riscam să rămân fără bilet. Sunt și curse nocturne, cu autocarul, dar e mai obositor. M-am pornit la 9 și am ajuns la 17.30, cu tot cu vamă, cu popas de 40 minute la Nea Vasile (majoritatea microbuselor fac popas acolo). Pentru detalii, sunați la 54-21-85 (nu fac rezervări la telefon).

Drumul e relativ ușor de suportat. De la Chișinău pînă la vama Leușeni (e cel mai bun traseu) îl faci cam într-o oră jumătate. Mai greu e drumul după vamă, cam 5-6 ore.

Mai sunt și cursele neoficiale, microbusele care nu trec prin casa autogării.

Există și un grup pe facebook Cine are drum spre, unde poți sa găsești pe cineva care are un loc liber în mașină.

Pentru pasionații de călătoriile cu trenul, pot alege să meargă în una din zilele astea: marți, joi sau duminică. Pornești la 16.35, mergi toată noaptea și ajungi dimineața devreme, la 6.15, doar că faci cam 14 ore, dar avantajul e că poți să dormi mult mai confortabil, poți să citești în tren și să lucrezi pe laptop.

Chisinau – Bucuresti 16.35 06.15 13.40 CFM SV, VC, CB  Marţi, Joi, Duminică

Pentru mai multe detalii despre prețuri și călătoriile cu trenul apelați la birou de informaţii a gării: tel. 83-27-33, 83-27-34.

Cu avionul ajungi la București cam în 2 ore cu tot cu zbor și check out. De pe Aeroportul Internațional Chișinău decolează zilnic avioane spre cealaltă capitală românească. Pentru a afla mai multe detalii apelați la Serviciul Call Center al Aeroportului, formând (+373-22) 525-111.

Vama

De câte ori trec vama, mă gândesc când va veni  anul trecut, deja nu mă simt că merg într-o țară străină. (Am pașaport românesc, iar România e și țara mea). Vămeșii sunt mult mai deschiși, unii chiar zâmbesc și fac glume, sunt amabili, ne urează drum bun, nu ca acum câțiva ani. Totuşi am ales trasportul public, deoarece are prioritate la vamă, în comparaţie cu maşinile.

Cel mai important e să VREI să ajungi la București ;).

Acum sunt la a patra mea vizită din acest an (cîte o vizită pe lună 😉 ) și mă simt onorată să particip la cel mai tare infotrip cu bloggeri internaționali și români. Suntem aici să punem Bucureștiul pe harta destinațiilor turistice de city break, vom descoperi orașul și vom simți vibrații lui. Voi scrie cu mare drag, toate impresiile și recomandările mele aici pe blog.

bucuresti -alex damian

foto credit: Alex Damian

 

“#EnjoyBucharest – un eveniment organizat de Eventur Bucharest, în parteneriat cu Bucharest Tourism Board, ARCUB, Primaria Bucuresti și cu sprijinul Telekom Romania, Travelport, Prestige Tours, Blue Air, CDI Transport, Clinica Dent Estet, Mosetti si Stejarii Country Club. Parteneri media principali: Europa FM și Observator.tv

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: București - să vii, să-l vezi şi să-l iubeşti - orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *