Ce-a făcut o orheiancă #priNeamţ? (FOTO)

By  |  0 Comments

De când m-am întors din România, m-am făcut cu un nou obicei: în fiecare dimineaţă răsfoiesc pozele de #priNeamt 🙂 . Apus, răsărit, lună plină, nori, munte, lac, natură, oameni, momente şi uite aşa îmi iau porţia de inspiraţie  pe toată ziua.

În prima zi am participat la conferinţa organizată de Eventur, unde am aflat atâtea lucruri interesante despre turismul românesc şi am cunoscut oameni dedicaţi meseriei, care vor să mişte carul din loc. Eram prinsă de noile idei şi mă gândeam la nivelul de turism din ţara noastră şi la cât mai avem de învăţat ca să-i ajungem din urmă.

  După conferinţă am ieşit la o scurtă plimbare cu toată echipa de moldoveni şi am fost plăcut surprinși să găsim acest magazin, cu produse fabricate în Moldova.
foto: Dinu RusuSeara am fost în vizită la pictorul Ciprian Istrate. Picturile lui parcă sunt rupte din altă dimensiune, zici că sunt „poze” din viitor.

foto: Dinu Rusu
foto: Dinu Rusu

A doua zi ne-am plimbat prin Piatra Neamţ, am fost la Curtea Domnească, la turnul lui Ştefan cel mare, la Muzeul Cucuteni şi la Muzeul de Istorie.

Nici nu ştiam că sunt aşa de cuminte şi ascultătoare, când vorbeşte un organizator.

foto: Alex Damian
Am ajuns şi la Barajul Bicaz, iar primul lucru la care m-am gândit, a fost la săritura mea cu frânghia. Oare cum ar fi, să sari de pe baraj?

Ce fel de călătorie #priNeamţ, fără o plimbare prin Cheile Bicazului şi Lacul Roşu?

foto: Lia Ciutac

Din camera Hotelului Bistriţa din Durău nu am poze, dar vă spun pe cuvânt că au niște paturi super confortabile, numai puneam capul pe pernă şi eram deja în lumea viselor. Aş reveni cu mare drag acolo. După un somn dulce şi un dejun copios, am pornit spre marea aventură, pe muntele Ceahlău.

Aşa arătam după 5 ore de urcat pe munte 🙂
foto: Maria Chiper
În schimb coborârea a fost mai frumoasă, am început-o cu o păpădie zurlie.

foto: Dragoş Asaftei

Cei de la hotelul Bistriţa au avut un întreg plan de cucerire a bloggerilor, iar acest rug şi berbecul la proţap a reuşit să ne surprindă pe toţi.

foto: Dinu Rusu
Plimbarea cu vaporaşul, pe Lacul Izvorul Muntelui, va rămâne mult timp în amintirea mea, datorită acestor poze.
foto: Attila SzaboDesculţ, prin apă, printre vise!
foto: Attila Szabo

Şi totuşi, cât de puţin îi trebuie unei femei pentru fericire 🙂 Câteva bobiţe dulci, găsile la casa-muzeu a meşterului popular, Vasile Găman au făcut minuni.

Aici eram la Casa Memorială Mihail Sadoveanu, absorbită de spusele ghidului.

foto: Alin Popescu

Fericită că văzusem zimbri, la grădina zoologică din Târgul Neamţ.

După o zi plină, în sfrârşit ne-au dat mâncare :). Pensiunea Aristocratis nu are nevoie de multe cuvinte de laudă, acolo trebuie să vii şi să te convingi cât de gustos gătesc şi cât sunt de amabili. Mmm… nu voi iuta niciodată de îngheţata casei.

foto: Ovidiu Slătineanu

Când am văzut terenul de joacă, m-am gândit la visul meu de-a face un teren asemănător, pe stadionul din sectorul unde locuiesc. Alin m-a încurajat cum ştie el mai bine, am improvizat o mică şedinţă foto şi mi-a făcut nişte poze, pline de speranţă.

foto: Alin Popescu

O poză bună spune mai mult decât o sută de cuvinte. Vă las pe voi să veniţi cu cuvintele.

foto: Alin Popescu

M-am îndrăgostit de România, de judeţul Neamţ, de Piatra Neamţ! Mergeţi şi voi prin acele locuri, merită!

—-

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *