Girl Power Orhei – întâlnire cu Alexandru Bordea (guest post)

By  |  0 Comments

Vă invit să citiți un alt guest post cu impresii din cadrul proiectului Girl Power Orhei, de această dată după cel de-al IV-lea training, cu Alexandru Bordea, trainer public speaking care a vorbit despre ,,Discursul în public’’.

Am sesizat ca putem mai mult și că avem potențial, însă ce trebuie să facem e să realizăm că noi deja suntem perfecte. Tot ce e necesar e să ne descoperim!

E important să ținem cont de 3 lucruri esențiale pentru ca discursul nostru sa nu eșueze și să nu fie pe măsura așteptărilor celor care sunt prezenți în sală:

  1. ATITUDINE
  2. DETERMINARE
  3. ENERGIE

Dacă am experimenta ,spre exemplu fratele meu de 3 ani care vrea să-i spună ceva mamei, dar în acel moment ea este la adunare în clasă. Ce credeți ce va face fratele meu? Desigur că va deschide ușa și o va striga pe mama. Însă mama, lasă ca te învăț eu acasă ce e bine și ce e rău. Și iată de aici apar problemele cu oratoria. Ea este e o deprindere care se dezvoltă până la 3 ani, dar cei 7 ani de acasă sunt distructivi. De ce? Pentru că nu ne expunem punctul de vedere, ne pasă de ce va crede lumea și ce va zice despre noi, iar toate acestea temeri ne izolează într-un cerc închis, unde devenim prizonieri a  EMOȚIILOR.

Partea cea mai captivantă a fost când fetele noastre au făcut cunoștință cu așa zisul ,,Fenomenul Vitali’’ care probabil este în fiecare dintre noi. La școală cu siguranță avem câte un Vitali care îi punea profesoara un cinci doar ca să o lase în pace și să scape de el cât mai curând. Trec anii și uită-ne că am venit la întâlnirea cu absolvenții. Toți frumoși realizați în viață, intră Vitali pe ușă, iar timp de 5 minute toată sala știe că are mașină, familie, casă. Inteligenților le este rușine de felul cum vorbește el. Începe evenimentul, ajunge partea în care doamna director îndeamnă ca cineva să zică cuvintele de mulțumire cadrului didactic. Cei inteligenți neștiind ce să zică, apare Vitali în scenă mulțumindu-le profesorilor pentru răbdare și urându-le sănătate. Și dacă vreodată ați observat reacția profesorilor după un așa un discurs, înțelegeți că ce nu fac eu și ce face Vitali că are așa recunoștință. Acel Vitali, comparativ cu noi, avea energie pentru că pe el nu l-a cioplit așa cum pe noi.

Am învățat  că atunci când o să ieșim în fața publicului ,să-l conectăm pe  ,,Fenomenul Vitali’’. Pentru că tot ce trebuie să facem e să realizăm că noi suntem maeștri și nu e cazul să ne schimbăm, ci să devenim mai buni.

Mulțumim mult, domnului Alexandru Bordea, pentru așa un lecție amplă despre ,,Discursul în public’’ .  

Text scris de Mihaela Cebotari.

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Angela Stafii. 

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Corina Erhan.

Vezi cum a fost la întâlnirea cu Vera Nastasiu.

Mai multe detalii despre proiectul Girl Power Orhei găsești pe pagina de facebook.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *