Girl Power Orhei – întâlnire cu Angela Stafii (guest post)
Am scris despre proiectul Girl Power aici, iar de azi voi posta câte un rezumat de la fiecare întâlnire. Iată cum a fost la primul training.
Pe data de 27 martie ne-am întâlnit pentru prima dată cu toate participantele programului de abilitare Girl Power și organizatorii acestui program. La început a fost o mică deschidere unde toți organizatorii au vorbit câte puțin despre așteptările lor sau cum a luat ,,viață” acest proiect de abilitare pentru fete. Fiecare dintre noi a primit materiale cu emblema programului Girl Power. Apoi a urmat primul training – Cunoașterea de sine cu trainerul Angela Stafii.
În cele 2 ore petrecute cu ea am aflat foarte multe lucruri, mai ales influența telefoanelor asupra emoțiilor, dar și a mușchilor noștri.
Am înțeles că frica poate fi de 4 tipuri:
- Fuga. Când fugi de probleme și orice situație.
- Leșinul. Când e o problemă sau o situație grea leșini.
- Lupta. Când e o problemă sau o situație grea tu lupți cu aceasta pentru a o combate și a scăpa de ea.
- Înghețul. În situații grele stai și nu faci nimic pentru că nu poți reacționa și nici nu știi cum.
Am desenat harta inimii noastre. Toate am înțeles că deși pare absurd să colorăm ca niște copii mici, era normal să facem asta. Atunci am înțeles că de obicei sentimentele care ne plac au culorile lor, iar cele care nu ne plac, au alte culori.
La fel am aflat că atunci când stăm cu telefoanele aproape de noi, în creierul nostru se activează această stare de frică, iar cei care dorm cu telefonul lângă cap nu pot dormi bine, datorită radiațiilor pe care telefonul le elimină și creierul nostru lucrează cu starea aceasta de frică.
Am aflat cum emoțiile influențează organismul nostru, fiecare emoție stă pe un organ, iar când ele există, aceste organe deranjează stării de relaxare pentru organismul nostru.
Pe parcursul a celor 2 ore am vorbit despre cele 7 frici, despre cum Stephen Hawking a clasificat emoțiile conform unor grade în fizică, am aflat că iubim sau urâm ceva în alții ceea ce noi nu avem, calități, sentimente sau lucruri.
Urâm în ceilalți ceea ce nu vrem să știm despre noi și găsim interesant în ceea ce noi nu vrem să vedem în alții. Am înțeles, de asemenea, că atunci când iubim începem să înfrumusețăm persoanele cu ceea ce de fapt ei nu sunt, iar mai târziu ajungem a realitate și realizăm că de fapt noi visam.
Mulțumim doamnei Angela Stafii pentru informații prețioase.
Următoarea întâlnire va avea loc pe 29 martie, unde Corina Erhan ne va vorbi despre Managementul Timpului.
Articol scris de Patricia Bezu, participantă.
Mai multe detalii despre proiect aflați pe pagina lor de facebook.