Mergem să reprezentăm Moldova la festivalul internațional de turism din Croația

By  |  1 Comment

De când avem logo turistic, promovarea Moldovei ca destinație turistică a devenit un pic mai ușoară. În anul 2016 Moldova a participat la mai multe târguri internaționale de turism, cum ar fi TTR, ITB și alte evenimente importante.

Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) a fost selectată anul trecut să reprezinte Moldova (oraşul Chişinău) la prima ediţie a Festivalului European “Tourism et Strategie des VillesEuropéennes” (“Turism şi strategie a oraşelor europene”), un eveniment patronat de Comisia Europeană, care a avut loc la Rueil-Malmaison, Franţa, în perioada 03 – 06 iunie 2015. Acest festival include 3 direcţii de promovare: participarea la concursul de turism european, la business forumul profesioniştilor în domeniu şi la Festivalul Turismului, unde Moldova a fost prezentată la nivel înalt și s-a întors cu premii.

natalia festival turism premiu

Natalia Țurcanu, directorul executiv ANTRIM a venit cu propunerea ca în acest an să reprezint raionul Orhei la cea de-a doua ediție a Festivalului, care va avea loc în Dubrovnik, Croația, în perioada 27-30 aprilie.

logo festival

Am acceptat cu mare drag și am început pregătirile. În primul rând am apelat pentru susținere la Consiliul Raional Orhei, de unde am și primit o parte din banii necesari pentru a acoperi cheltuielile de participare. Am fost plăcut surprinsă de deschiderea și interesul de care a dat dovadă, atât președintele raionului, Tudor Golub, cât și majoritatea consilierilor și funcționarilor din cadrul Consiliului Raional Orhei.

După ce propunerea a fost votată la una dintre ședințele Consiliul Raional Orhei, am fost invitată de către președintele raionului la o discuție cu responsabilii pe tineret, unde am primit susținerea financiară, dar și morală din partea lor.

Consiliul Raional Orhei și-a propus să susțină tinerii, care participă întru promovarea Raionului Orhei. Svetlana Matvievici este una din tinerii care promovează raionul Orhei ca destinație turistică în spațiul online.
În acest an Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) a ales să meargă la Festivalul European „Tourism et Strategie des VillesEuropeennes” (Turism și Strategie a orașelor europene) cu unul dintre cei mai apreciați bloggeri de turism din Moldova și, anume Svetlana Matvievici. Ea este remarcată în spațiul online cu blogul http://orheianca.eu , unde promovează în primul rând Orheiul ca destinație turistică. Pentru promovarea turistică a Basarabiei în mediul online a fost premiată de către Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România. Menționăm că Festivalul se va desfășura în orașul Dubrovnik, Croația.
Acoperirea cheltuielilor de drum și pregătirea materialelor promoționale ce vor fi prezentate la Festivalul nominalizat, sunt susținute financiar prin decizia Consiliului Raional Orhei. Astăzi, 22 aprilie 2016, președintele raionului Orhei, Tudor Golub i-a oferit acest suport financiar cu încurajări și înaltă apreciere pentru activitatea ce și-o desfășoară. 

orheianca- consiliul raional

Împreună cu Tudor Golub – Președintele Raionului Orhei, Victor Gherman – Șeful Serviciului Tineret și Sport la Consiliul Raional Orhei și Cornel Ababii – specialist tineret din cadrul Consiliului Raional Orhei, am discutat despre potențialul turistic al raionului Orhei, despre metodele de promovare, dar și despre acțiunile care urmează să fie întreprinse pentru a atrage turiștii în raionul Orhei. Sper să trecem de la vorbe, la fapte, atunci când mă întorc din Croația.

13029460_970225709740527_5374974553737410327_o

Mergem în Croația să reprezentăm Moldova și vom încerca s-o facem la cel mai înalt nivel. Natalia are mai multă experiență și sper să prind și eu din mers cum e cu promovatul Moldovei peste hotare :). (Svetlana Matvievici va reprezenta raionul Orhei, iar Natalia Țurcanu Chișinăul).

Mulțumim USAID, Chateau Vartely, Eco Resort Butuceni, Visapina Impex și Consiliul Raional Orhei pentru susținerea acordată.

festival Dubrovnik

Să ne țineți pumnii în perioada 27 – 30 aprilie și să ne urmăriți pe facebook 😉 .

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: #VisitOrhei - proiect de promovare a Orheiului ca destinație turistică - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *