Impresii de la lansarea cărții „BINE” (concurs)

By  |  0 Comments

– Corina, hai să-l invităm pe domnul Igor Guzun la Orhei să lanseze noua sa carte „BINE”:). 

– Hai! 

Cu domnul Igor Guzun am interacționat mai întâi pe facebook, după ce mi-am cumpărat VINIL-ul, carte pe care am citit-o dintr-o răsuflare. După 2 ani de pauză, iacă a ieșit de sub tipare o nouă carte semnată de Igor Guzun.

După discuția cu buna mea prietenă, Corina Erhan, i-am scris un mesaj domnului Guzun unde îl întrebam dacă ar fi interesat de o lansare a cărții BINE și  la Orhei. Din 2-3 mesaje pe messenger stabilisem data, ora și locația evenimentului.

Corina, împreună cu fetele de la Centrul de Tineret Orhei s-au ocupat de organizare (eu nu eram în țară) și iată că pe 7 februarie 2018, în incinta bibliotecii raionale „Alexandru Donici” din Orhei se întâmpla ceva de BINE :).

Domnul Igor Guzun ne-a povestit despre „chinurile facerii” unei cărți altfel, dar și despre planurile sale de viitor, a răspuns la numeroasele întrebări de la cei prezenți în sală, a dat autografe, a făcut poze și ne-a transmis numai stări de BINE. Ne-a spus că următoarea carte va fi una cu poezii, pe care, sperăm să o lanseze și la Orhei :).

Cartea este un mix dintre nostalgie și ironie, o continuare a istorioarelor din VINIL, care face aceste 2 cărți să fie citite împreună.

Am invitat câțiva orheieni prezenți la lansare să se împartă cu impresiile după cele câteva ore de BINE.

Aurelia Orbeja:

”BINE”-le lui Igor Guzun e cald ca pâinea de pe copertă. O carte cu subiecte actuale ce ne face să ne simțim autentici, vii, senini, mai buni, mai cu soare în ochi și cuget. Cât despre autor, „sunt iarbă, mai simplu nu pot fi” cum spune G.Vieru, așa l-am văzut noi, echilibrat, modest, inteligent. Avem nevoie de așa cărți, de așa oameni.” 

Ludmila Botnariuc:

”Am citit cartea peste noapte. Recunosc, nu toate eseurile, povestioarele și istorioarele m-au impresionat, dar, BINE mi-a făcut mult bine, am încercat emoţiile copilăriei, am simţit ritmul vivaci al vieţii… Acest BINE îl calific, cu certitudine, o Carte plină de jocuri de cuvinte înţelepte, umor inteligent şi imense gânduri inedite, care, de parcă, izvorăsc din aburul pâinii coapte de pe copertă. Pâinea – o întruchipare de căldură spirituală şi o explozie de continuitate pe acest plai mioritic. BINE-le constituie o adevărată bibliotecă a adevărului adevărat.”

Marin Mihailov:

„Mi s-a creat impresia că autorul a scris o carte specială pentru părinți. Pentru părinții care vor să facă un cadou frumos copiilor săi adolescenți. Părerea mea este că această carte e un început bun pentru cei care au uitat să citească cărți, dar și-ar dori să o facă. Evenimentul însuși a fost unul bine organizat. Atmosfera prietenoasă a permis să se creeze o interacțiune cu sala bazată pe dialog.”
Victoria Donțov:
”Nu caut multe explicații „de ce”, dar mă bucur enorm că el este … acel BINE pe sufletul meu, care se așterne la fiecare întâlnire cu scriitorul Igor Guzun (deja 3 la număr 😊). De data asta însă am vrut neapărat să împart Bine-le și cu Vanessa (fetița mea). Mi-ar place să deprindă că frumusețea lecturii nu se compară cu nimic din Univers. Mulțumesc enorm organizatorilor pentru Bine-le adus acasă, în Orheiul meu drag!”
Nadejda Grițco:
”Am avut enorma plăcere să mă aflu printre acei oamenii care l-au cunoscut ieri pe domnul Igor Guzun la lansarea celei de-a 2 carte a dumnealui. Un om care emană atâta energie pozitivă prin fiecare cuvânt, vers sau rând scris cu o enormă dragoste pentru noi, cu așa părere am plecat acasă. Ieri eu m-am simțit specială, deoarece am putut sa citesc cu ochii deschiși „BINE”. A fost o lansare extraordinară, unde fiecare cititor și-a putut creea o conexiune specială cu autorul, care a fost extrem de receptiv la întrebările noastre.🤗” 
Cristina Lozan, ea și fotograful evenimentului:
„Mi-a plăcut foarte mult să particip la un asemenea eveniment frumos. Este de o deosebită plăcere să fii alături de un om atât de talentat și cu multă înțelepciune. Cred și sper să mai particip la lansarea următoarelor cărti a domnului Igor Guzun.”
Corina Erhan:
„BINE este cartea în care te îndrăgostești de detalii. Dacă VINIL-ul este pentru mine dragoste de la prima vedere 🙂, atunci BINE-le este despre descoperirea treptată a personalității cărții. Despre detalii care rămân undeva în cap (și inimă) și îți aduc surâsul prevestitor de o prietenie frumoasă. Un prieten bun face mult în viața asta.” 
BINE e mai mult decât o carte, iar ca să descoperiți ce o face „altfel” trebuie s-o deschideți :). O puteți găsi la PRO NOI, Librariile CARTIER,LibrariusElibraria.euBookStore.md librărie online, iar în străinătate – la Galerie Moldave à Paris și Galleria Moldava in Italia.
Domnule Guzun, vă mulțumim pentru receptivitate și pentru starea de BINE, să știți că sunteți oricând bineveniți la Orhei.
Foto: Cristina Lozan
CONCURS 
Domnul Guzun a oferit un cadoul pentru cititorii mei fideli ;). Cărțile VINIL și BINE (cu autograf) pot deveni ale tale.
  • Comentează la postarea de pe facebook sau direct pe blog și spune ce carte citești acum.
  • Distribuie acest articol la tine pe facebook cu hashtag-ul #citimbine.
Duminică, 11 februarie, la ora 11.00, voi stabili prin tragere la sorți, la cine vor ajunge aceste 2 cărți. Mult succes!
Haideți să citim bine :)!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *