Corina Erhan – cea care schimbă destinele tinerilor din Orhei

By  |  1 Comment

E atât de greu să scrii despre oamenii pe care îi cunoști și care fac parte din sufletul tău. Despre Corina Erhan am început să scriu acum o lună, dar tot nu găseam cuvintele potrivite pentru „a desena pe hârtie” portretul femeii care schimbă lumea.

Există oameni care apar în viața ta, ca să-ți schimbe atitudinea, să te ghideze pe drumul cel mai bun, să te susțină și să te ajute să-ți descoperi potențialul, Corina Erhan este unul dintre acești oameni!

corina-erhan

Ea este acea persoană care schimbă destinele tinerilor din Orhei! Sigur că vă întrebați cum anume face asta și de ce este atât de specială povestea ei, răspunsul îl aflați imediat .

Corina Erhan este originară din satul Brăviceni, raionul Orhei, acolo și-a petrecut cei mai frumoși ani din viață – copilăria! De mică îi plăcea să citească, ocupație insuflată de bunicii ei, care erau profesori. După școala din sat, a mers la Colegiul pedagogic „Vasile Lupu” din Orhei, cu gândul să se facă și ea pedagog.

corina-erhan-1

În Orhei i s-a întâmplat prima minune, s-a îndrăgostit! În scurt timp s-a căsătorit, iar din rodul dragostei lor s-a întâmplat a doua minune, pe nume Vlad. A treia minune din viața Corinei a apărut pe lume mai târziu și poartă numele Sandu.

corina-erhan-familia

După un concediu de maternitate mai lung, în care a reuşit să facă Facultatea de Drept, soția și mama fericită simțea nevoia realizării profesionale, așa a ajuns să se angajeze la Centrul de Creație a Copiilor din Orhei.

corina-erhan-teatru-dramatic

Acolo a fondat teatru dramatic pentru tineri, unde a descoperit marele potențial al adolescenților și tinerilor din Orhei. Împreună scriau scenarii, împărțeau rolurile și jucau spectacole despre problemele cotidiene ale generației tinere. Au jucat puţine spectacole din dramaturgia clasică, din teama de a nu profana operele de artă.

corina-erhan-voluntari

Fondarea Centrului pentru Tineri Orhei, de către Consiliul Raional Orhei și alegerea sa în funcție de director al Centrului, a marcat începutul unei noi etape în activitatea Corinei. Împreună cu o echipă de vis (Silvia Mudrea, Rodica Bulhac şi Victor Doncilă, care au pus temelia organizaţiei de tineret) au schimbat destinele multor tineri din Orhei, i-au inspirat să-și găsească vocația, să-și descopere potențialul și să se implice activ în viața socială a localității.

corina-erhan-visitorhei

Corina Erhan și echipa au „salvat” de la indiferență sute de tineri, le-au aprins beculețele și i-au făcut să strălucească. La Centrul pentru Tineri Orhei activează mai multe organizații de tineret, cum ar fi Consiliul Raional al Tinerilor Orhei, Clubul jurnaliştilor „Orh-ideea”, devenind astfel sursa de motivație, energie pozitivă și spirit civic al tinerilor proactivi din raionul Orhei. Fondul pentru Tineri Orhei este un alt proiect de suflet în care este implicată Corina Erhan.

corina-erhan-activitati

Dacă școala le oferă tinerilor lecții teoretice, implicarea în activități de voluntariat, le dezvoltă abilități, care sunt atât de necesare în viața de matur. Ei învață să lucreze în echipă, să-și formulele gândurile, să vină cu păreri argumentate, să-și dezvolte gândirea critică, să acționeze, să se implice, să scrie proiecte, să-și definească scopuri, să caute soluții, să găsească resurse, să monitorizeze și să evalueze proiectele în derulare, să se simtă utili și să fie ei acea schimbare pe care și-o doresc în lume!

corina-erhan-centru

Pentru unii dintre tineri, ale căror părinți sunt plecați peste hotare, Corina Erhan le-a devenit a doua mamă, pentru alții, un mentor demn de urmat, iar pentru mine a devenit o bună prietenă și îi sunt recunoscătoare pentru asta.

Am întrebat-o care sunt problemele tinerilor de azi, iar răspunsul m-a surprins: „Problemele tinerilor sunt adulții, care nu au timp pentru comunicarea cu ei. Tinerii cunosc problemele părinților, ale societății, dar își definesc cu greu propriile probleme, pentru că nimeni nu-i întreabă despre ele.” Corina mi-a spus că în fiecare zi învață ceva nou de la tineri. Copiii o învață să iubească, să ierte și să primească, să fie deosebită, să coboare cu picioarele pe pământ și să-şi stabilească priorităţile.

corina-erhan-mihaela-serpi

Munca cu tinerii nu e una tocmai ușoară, dar când depui mult suflet și te dedici 100%, atunci roadele se coc repede.

În noiembrie 2016, în cadrul Galei Premiilor pentru Tineret 2016, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, Centru de Tineret Orhei, condus de Corina Erhan, s-a învrednicit de distincţia CENTRUL de TINERET a ANULUI 2016, devenind astfel cea mai bună organizaţie de tineret din Moldova. De asemenea, Silvia Mudrea, colega Corinei, a devenit LUCRĂTORUL de TINERET al ANULUI 2016.

corina-erhan-gala-premiilor-pentru-tineret

Îmi place să vorbesc cu ea, să-i ascult vocea caldă și să țin cont de sfaturile ei. Uneori, un gând bun face minuni, iar Corina Erhan e un izvor nesecat de „minuni”. Ea inspiră, motivează, încurajează și schimbă destine!

Munca ei va fi simțită peste ani, când acești tineri proactivi de azi, vor crește și vor schimba societatea de mâine. Să-i urmăm sfatul Corinei şi să susținem tinerii, să-i ascultăm, să-i inspirăm, să-i ajutăm să-și aleagă direcția și să zboare se succes!

corina-erhan-2

Corina Erhan este una din valorile Orheiului, care merită toată admiraţia şi respectul nostru!     

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: Scrisoare Centrului de Tineret Orhei – post-scriptum

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *