#VisitOrhei – cascada din Orhei

By  |  3 Comments

Am început activităţile din acest an, cu o plimbare fotografică pe malul râului Răut. Ştiu că lui Victor Garştea tot îi plac plimbările pe dealuri aşa că ne-am înţeles să mergem la „cules inspiraţie” împreună :).

img_5741

Am pornit-o prin nămeţi, la minus 13 grade, el cu aparatul foto, eu cu telefonul, să descoperim frumuseţea dealurilor şi văilor noastre din Orhei, îmbrăcate în straie de iarnă.

img_5766

Lunca Răutului e la doar câteva sute de metri de cartierul unde stăm aşa că am ajuns repede pe malul râului (fără multe căzături 😀 ), iar toată aventura noastră fotografică nu ne-a luat mai mult de o oră.

img_5789

În lunca Răutului sunt mai multe izvoare, iar în unul dintre ele am găsit o broască rătăcită în „lunile calendarului”, care sfidează gerul (bine, ea şi aşa e cu sângele rece).

img_5805

Zăpada a acoperit toate „urmele” lăsate de oameni, dar câte ceva tot au fost vizibile, din păcate. Aveţi grijă de natură, păstraţi-o curată!

img_5808

La cascada din Orhei (da, în Orhei avem şi cascadă 🙂 ) am fost pentru prima oară, pe când aveam vreo 7 ani, iar în adolescenţă, devenise locul meu secret pentru meditaţie. Acolo mă conectam cu natura şi îmi încărcam bateriile.

PC: Victor Garştea

PC: Victor Garştea

Nu este un loc foarte cunoscut, iar asta îl face şi mai deosebit. În drum spre râul Răul, apa, de la câteva izvoare din cartierul Lupoaica, formează această cascadă mică, de doar 2 metri. Uneori, e secată pe timp de vară. A fost prima oară când am văzut-o îngheţată şi am zis că merită s-o descoperiţi şi voi.

cascada din Orhei 1

Într-o primăvară, am dus-o şi pe Lia-Anastasia la cascadă, pentru ea a fost o mare descoperire, a aflat cum poate să curcă un râu din piatră şi abia aşteaptă s-o mai vadă. La primăvară vom merge să-i arăt izvorul de unde începe cascada şi să-i explic cum funcţionează natura asta, care face ca apa să curgă ca pe pereţi :).

Nu am auzit pe nimeni să-i spună cumva pe nume acestei cascade din Orhei. Probabil, o fi prea mică şi neînsemnată pentru oamenii din cartier ca să-i dea un nume, aşa că vin eu cu o propunere.

cascada-din-orhei-orheianca

Haideţi să „botezăm” cascada din Orhei!

Oare ce nume i s-ar potrivi? Veniţi cu propuneri în comentarii.

img_5830

Dacă vă pare că iarna nu prea ai ce face în Orhei, vă invit să spulberaţi acest mit. Vă îndemn să vă îmbrăcaţi bine, să mergeţi la o plimbare în lunca Răutului şi să descoperiţi cascada.

img_5750

Aerul curat, albul imaculat şi liniştea dată la maxim, sunt ingredientele unei aventuri iernatice de neuitat!

img_5802

Ieşiţi din case şi descoperiţi lumea, e atât de frumoasă!

Keep calm and #VisitOrhei 😉 !

Am încercat şi eu să-i fac o poză lui Victor Garştea, asta ca să vedeţi, prin comparaţie :D, cât de bine se pricepe el la pozat.

Victor Garştea

Credit foto: Victor Garştea

Comentarii

3 Comments

  1. Pingback: #VisitOrhei - prima mea experianţă Off Road - Orheianca.eu

  2. Pingback: #VisitOrhei - prima mea experienţă Off Road - Orheianca.eu

  3. Pingback: Să alegem un nume pentru cascada din Orhei (sondaj) - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *