Cum a fost la Gala Fondului pentru Tineri Orhei 2017 (guest post)

By  |  0 Comments

În 2018, continui tradiția de a oferi tinerilor oportunitatea de ași expune părerile și impresiile pe blog. De această dată, Lidia Cociorvă, membră a Fondului pentru Tineri Orhei (FpTO), ne povestește cum a fost la Gala Fondului pentru Tineri Orhei 2017. Vă invit să citiți un articol scris integral de către ea.

Celebrăm Succesul – regulă de aur Youth Bank (YB)! 

Timpul nostru este plin de sens și ne place să comunicăm oamenilor doar lucruri pozitive. Echipa Fondului pentru Tineri Orhei a organizat pe data de 27 decembrie Gala FpTO. Ultima lună din an e frumoasă nu doar datorită sărbătorilor care o umplu cu sclipire, dar, și datorită rezultatelor acumulate pe parcurs, care merită a fi apreciate. Programul Youth Bank este modul excelent de a demonstra ceea ce pot realiza tinerii. Fiecare idee e importantă și trebuie dezvoltată până se obține un produs ce vorbește despre inițiativă, dăruire și implicare! 

Startul evenimentului a fost pe o notă clasică, dată de minunații vioriști ai Școlii Muzicale din Orhei, cu interpretarea operei marelui compozitor Eugen Doga – ,,Firava și Tandra mea Fiară”. 

Scopul evenimentului a fost de a totaliza Programul de Granturi Mici 2107. Performanțele, realizările dar, pe alocuri, și provocările noastre, dezvoltarea echipei, a conceptelor și valorilor ei, dinamica proiectelor – iată ce am vrut să trecem în revistă. Echipa Fondului pentru Tineri Orhei şi grupurile de tineri, implementatoare de proiecte au avut un an bogat.

Pentru a asigura transparența Programului de Granturi Mici 2017 a fost prezentat raportul financiar general, astfel în cât să se vadă fiecare bănuţ colectat şi oferit tinerilor din cele 8 localităţi ale raionului Orhei. 

În tot ce facem și spunem, considerăm că e benefic să asigurăm o vizibilitate sporită a activității noastre și în cadrul galei a fost prezentată Galeria Proiectelor. De aceea, înainte de face o retrospectivă a reușitelor noastre, vrem să mulțumim partenerilor și grupelor de inițiativă pentru că fac parte din familia YB și ne oferă șansa de a crește acest proiect ÎMPREUNĂ!  Cu ce ne lăudăm în 2017 ?  

10 grupuri de inițiativă, cu 10 idei de proiecte, care au dat dovadă de responsabilitate, îndrăzneală, flexibilitate, seriozitate în activităţile organizate într-un timp scurt și multă, multă voință de schimbare. Adevărata performanță descrie aceste minunate echipe de tineri și proiectele implementate de ei :
1 ,,Scuarul Tinerilor” (s. Brăviceni)
2 ,,LunchBoxForYouth” (Consiliul Raional al Tinerilor Orhei)
3 ,,Împreună pentru Sport” (s. Mălăiești)
4 ,,Veni Vidi Vici” (s. Jora de Mijloc)
5 ,,O nouă culoare parcului (Orhei)
6 ,,Cărți pe bănci” (s. Peresecina)
7 ,,Hai în parc” (s. Trebujeni)
8 ,,Împreună pentu tineri” (s.Susleni)
9 ,,Tineri pentru drepturi” (CTO)
10 ,,Muzeul – istoria vie a localității” (s. Ivancea) 

 

Suntem mândri de faptul că tinerii reuşesc să stabilească parteneriate, sunt sprijiniți de APL-urile locale, identifică soluţii la provocările apărute, învaţă din greşeli, insistă şi reuşesc! Doar câteva cifre

Suma totală a Programului de Granturi Mici 2017 este de 159 710 lei, dintre care 57 278 lei oferiţi de Fondul pentru Tineri Orhei (35 044 lei de la Fundaţia Est Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei şi 22 234 lei de la Consiliul Raional Orhei), iar 102 432 lei este quantumul contribuţiilor locale (54 956 lei – contribuţie locală monetară şi 47 432 lei – contribuţie locală nemonetară).

Programul nostru şi-a îndeplinit misiunea – cu ajutorul granturilor noastre, aparent modeste, am reuşit să stimulăm apariţia parteneriatelor locale şi consolidarea comunităţii, în vederea implementării ideilor tinerilor. 

Multă interactivitate, mai multă culoare și perspective – aceştia sunt tinerii raionului Orhei.

Implică un tânăr, dezvoltă o ţară!

Menționăm că proiectul Fondul pentru Tineri Orhei este implementat de ,,Agenția de Dezvoltare Rurală Centru” în parteneriat cu Consiliul Raional Orhei şi Centrul de Tineret Orhei, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei. 

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți aici.

Autor: Lidia Cociorvă

În curând, vor apărea pe blog poveștile de succes a grupurilor de inițiativă din cadrul Programului de Granturi Mici 2017.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *