Victor Garştea – fotograful dintre rime şi stări

By  |  2 Comments

Pe Victor Garştea, îl cunosc din copilărie, locuim într-un cartier din Orhei, (bine, acum el stă la Chişinău, dar părinţii lui au rămas în Orhei), nu prea am avut multe tangenţe în copilărie, mai mult o cunosc pe sora lui mai mică, Veronica. I-am descoperit pasiunea pentru fotografie, abia când eram şi eu la Chişinău.

victor gasteaNe-am văzut la câteva evenimente, de atunci am început să-i urmăresc activitatea şi să-i admir lucrările. S-a molipsit de arta fotografică acum 8 ani şi de atunci, crează cu plăcere şi o face cu pasiune. Pentru el fotografia e o medotă de exprimare a frumosului, iar în fotografiile sale poţi simţi uşor, starea de spirit cu care le-a creat.

21. Тrecerea in noapte - Переход в Ночь

Creaţiile sale pot fi descrise în doar trei cuvinte Credinţă, Speranţă şi Dragoste. Numai un fotograf cu Dumnezeu în suflet poate transmite energia şi lumina pură, dincolo de imagini.

8. Puterea credintei - Сила веры

În toamna anului trecut şi-a îndeplinit un vis, a realizat prima expozitie personală. Are planuri mari, vrea să cunoască mulţi oameni interesanţi, să descopere noi tehnici, viziuni şi să se aprofundeze în filozofia fotografiei. Munceşte mult pentru a-şi îndeplini visele.

expozitie-Victor Garstea

Aşa a ajuns să colaboreze cu scriitoarea Zina Zen. Fotografiile sale vor da culoare poeziilor scrise de autoare, în cartea „It’s complicated”, care va fi lansată mâine la Chişinău.

carte-zinazen

Merg şi eu la evenimetul de lansare, care va avea loc la Tipografia 5, pe 13 februarie 2015, la ora 18.30. Vă invit să mergem împreună, va fi o seară frumoasă, cu rime şi stări, cu răspunsuri şi întrebări, unde vom putea admira fotografiile lui Victor, într-o expoziţie personală şi o vom cunoaşte pe Zina Zen.

—-

17. 

Iar cel mai greu,
E după ce
Iubești
Pe-altcineva,
Să-ncepi
Să-nveți
Să te iubești
Din nou
Pe tine.

Rânduri din cartea „It’s complicated”

Comentarii

2 Comments

  1. Pingback: #VisitOhei - cascada din Orhei - Orheianca.eu

  2. Pingback: #VisitOrhei - cascada din Orhei - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *