O legendă vie sau cum mi-am găsit vinul

By  |  0 Comments

M-am născut şi trăiesc în Republica Moldova: ţara care seamănă cu un strugure; ţara care ocupă locul I la nivel global, după suprafaţa plantată de viţă de vie, în raport cu suprafaţa ţării; ţara care are cele mai lungi galerii subterane; ţara care produce mult vin, un foarte bun vin!

Până a merge în Drumul Vinului, cunoşteam prea puţin despre cultura şi lumea licorii lui Bahus. Acum mă simt o norocoasă că am descoperit istoria de succes a brandului „Crescendo” , am aflat că numele MIMI vine de la boierul Constantin Mimi, care a fost şi va rămâne protectorul castelului de la Bulboaca. La Chateau Vartely am fost de mai mult ori, dar niciodată n-am coborât în beci. La Et cetera am dat liniştea mai tare şi i-am stâns mâna cei mai calm şi fericit om din Moldova. La Sălcuţa am gustat cel mai dulce şi aromat tulburel. La Vinăria Poiana mi-am găsit vinul! M-am îndrăgosit de acele locuri şi abia aştept să revin. La Cricova am cules struguri, am alergat prin vie, ne-am întrecut cu trotinetele prin galerii şi am savurat cel mai bun vin spumant!

Am degustat peste 40 de tipuri de vin, am descoperit vinuri fine, tinere, aromate, dulci, vesele, jucăuşe, proaspete, acide, grele, triste, dure, liniştite, seci, mirate, relaxate, moi şi vii.

Fiecare sticlă cu vin ascunde în ea o legendă, în fiecare sticlă sunt 7 ani de viaţă: 5 ai viţei de vie şi 2 ai vinului şi o particică din sufletul vinificatorului.

Vinul e viu, poartă cu el energia oamenilor care îl crează şi-o transmite celor care îl savurează!

De azi înainte pot afirma cu încredere, că noi avem cu ce ne mândri, vinul e cartea noastră de vizită.

Haideţi să-l sărbătorim împreună la Ziua Vinului, pe 4-5 octombrie 2014, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Să consumăm un vin de calitate, în cantităţi moderate.

Comentarii