Mă gândesc la ea (non stop)

By  |  0 Comments

Vrei să afli cum 6 cuvinte scrise pe un magazin pot deveni o atracție turistică?

ma gandesc la ea orheianca

Am văzut la cineva din prietenii mei de pe instagram această fotografie, care mi-a stârnit curiozitatea. Am aflat că e în Sibiu și mi-am zis atunci că vreau și eu să ajung pe acea stradă și să-mi fac o poză. Am fost în Sibiu acum o lună, într-un un infotur în județ și primul lucru pe care l-am făcut când ajunsesem acolo, întrebasem unde e strada cu „mă gândesc la ea” 🙂 .

Anca Duma a fost cea care m-a dus până acolo, împreună cu Lia Ciutac mi-au făcut poze, după care Anca mi-a povestit istoria acestor 6 cuvinte. Nici nu bănuiam că au și o istorie în spate, ba mai mult au pagină de facebook cu peste 3000 de aprecieri și hashtag pe instagram #MaGandescLaEaNonStop.

MĂ GÂNDESC LA EA (NON STOP) este opera artistului contemporan Mircea Nicolae şi face parte din seria “100 de intervenţii” (http://mircea-nicolae.blogspot.ro/2008/04/magazin-42.html).

Despre Mircea Nicolae se spune că a cunoscut-o pe femeia care îi va inspira seria „100 intervenţii” în 2001, pe când era student la Litere. Erau de aceeași vârstă și vorbeau despre orice, de la cărți, la fețele oamenilor din tramvai. S-au mutat împreună, iar lui i se părea că nu mai există graniță între ei.

După aproape cinci ani de relație, s-au despărțit brusc, fără prea multe cuvinte. Ea a decis să plece din țară, în căutarea unei vieți mai bune, pe care el nu i-o putea oferi. N-au ținut legătura, ar fi fost prea dureros. Mircea a încercat să ajungă la ea prin „intervenții artistice”. În mai 2007 a pornit un proiect de 100 de intervenții în spațiul public bucureștean, dar și în alte orașe din țară. Spera ca ea să-l urmărească, chiar și de la distanță. Își numerota intervențiile și le documenta pe blog, cu fotografii și explicații. (sursa: pagina de facebook).

Asta a făcut în Moldova 81(1), 81(2).

Când ajugi în Sibiu, treci pe la „Ea” și fă-ți o poză, pune-o pe hashtagul #magandesclaeanonstop s-o vadă toată lumea.

Gândește-te la EA, iubește-o, fă-o fericită și ai grijă de ea, AZI, cât e cu tine, mâine poate fi prea târziu.

Acest articol a fost inspirat de infoturul “#RomâniaAutentică‬: Mărginimea Sibiului şi Valea Hârtibaciului” organizat de TurismMarket.com şi Transylvania Guide Sibiu, în parteneriat cu Pensiunea Casa Soarelui, agenţia de turism TrampTravel.roTravelWithaSmile.net şi cu sprijinul Pensiunea Apfelhaus,Pensiunea Bunica Eugenia, Ferma Școală CornățelSibiu – Agnita Railway, Sibiu-Turism.ro

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *