Sibiu – o altă Românie

By  |  1 Comment

La începutul anului mi-am scris o listă cu orașele pe care vreau să le vizitez în acest an. Un loc de top îl ocupă orașul Sibiu și iată că în luna mai dorința mi-a s-a îndeplinit. Am fost invitată de către Carmina Nițescu să descopăr județul Sibiu, în infoturul #RomaniaAutentica, împreună cu alți bloggeri și fotografi din România și am dat curs invitației cu mare drag.

Când merg undeva prefer să nu caut informații din timp, vin cu foaia curată și să încep să scriu povestea locului direct în sufletul meu, că peste câteva săptămâni s-o scriu și pe blog.

Salut, Sibiu! #RomaniaAutentica #Sibiu #MySibiu Una foto pubblicata da Svetlana Matvievici (@orheianca) in data:

Primul cuvânt cu care pot să asociez Sibiul este „altfel”, acolo am descoperit o altă Românie. Uneori aveam impresia să sunt în altă țară, mult mai dezvoltată și mai frumoasă decât România pe care o cunosc eu. Oamenii sunt „altfel” mult mai calmi și mai pozitivi, casele „altfel” (cu ochi 🙂 ), majoritatea străzilor sunt pietruite și curate, iar energia care ți-o transmite orașul e una pozitivă.

Ochii Sibiului

Cel mai intrigant și totodată ciudat lucru descoperit în zona Sibiului e să vezi cum casele te urmăresc. Nu văzusem până acum case care „văd”. Adela Dadu, ghidul nostru drag de la Transylvania Guide Sibiu ne-a povestit că pe vremuri oamenii țineau grânele și alte provizii în pod, iar pentru ca lumina să ajungă la ele și oamenii să poată să găsească cu ușurință cele necesare, au construit aceste mici ferestre în pod. Cu timpul „ochii” Sibiului au primit și o conotație mistică, legată de masonii din zonă. Oamenilor le se spunea că „ochii” urmăresc orașul și văd tot ce se întâmplă, iar cei care fac fapte rele vor fi pedepsiți, de către cel de sus.

Ai grijă ce faci prin Sibiu, ochiii sunt peste tot 😉 #RomaniaAutentica #rotravel #turismmarket #travelingram #travelblogger #sibiu #orheianca Una foto pubblicata da Svetlana Matvievici (@orheianca) in data:

Strada pietonală

În centrul orașului e foarte ușor de ajuns. Strada pietonală te duce direct în piața mare. Seara e atât de plăcut să admiri oamenii care au ieșit la o plimbare, cupluri ținându-se de mână, familii cu copii, găști de tineri, dar cel mai mult îmi plac bătrânii care merg la braț.

IMG_08052015_094802

 

#BloggerELE la #Sibiu. #MySibiu #bloggerfrommoldova #romaniaautentica

Una foto pubblicata da Svetlana Matvievici (@orheianca) in data:

Piața mare  

Aș sta acolo și o zi întreagă. Atât de bine m-am simțit în acest loc, abia aștept să revin. Porumbei, fântâni, bănci, terase, magazine, muzee, oameni frumoși și totul într-o piață. 

piata mare Sibiu

 orheianca plimbare Sibiu

foto credit: Sorin Rusi

 Podul minciunilor

Mi se pare oarecum amuzant faptul că tinerii îndrăgostiți își jură iubire veșnică și încuie lăcățele ca simbol al dragostei lor pe podul minciunilor. Legenda podului mai bine s-o aflați chiar de la fața locului.

podul minciunilor

foto credit: Sorin Rusi

 Înghețată

Ce mai bună înghețată din viața mea am mâncat-o în Italia, la Roma la Giollitti ( cea mai veche fabrică de înghețată de la ei), de atunci am tot căutat ceva asemănător la gust, dar de fiecare dată rămâneam dezamăgită. La Sibiu mi se făcuse poftă de o înghețată la cornet și am mers să caut, nici nu bănuiam ce mă așteaptă 🙂 . Am găsit pe strada pietonată, în apropiere de ZARA, la Super Mamma, înghețata care mi-a amintit de Italia. Mmmmm…. era atât de gustoasă și adevărată, am mâncat-o cu atâta poftă, de nu mă puteam sătura.

A doua zi am venit cu toată gașca la o înghețată. Acum știu unde să merg, când mi se face poftă de cea mai bună înghețată. (Sibiul e mai aproape decât Roma 😀 ).

inghetata sibiu

foto credit: Călin Stan

Orașul Sibiu impresionează prin lucrurile simple, bine făcute. Totul e pus la punct, e un oraș curat, liniștit, frumos, organizat, civilizat, care te cucerește ușor și te face să-l respecți. Am o mie de motive să mă întorc la Sibiu (n-am fost la muzee, nu am vizitat bisericile, turnurile, nu prea am gustat din bucătăria tradițională și nici n-am hoinărit singură pe străzi. 🙂 )

Dacă n-ai fost niciodată la Sibiu, îți recomand din tot sufletul să mergi!

Acest articol a fost inspirat de infoturul “#RomâniaAutentică‬: Mărginimea Sibiului şi Valea Hârtibaciului” organizat de TurismMarket.com şi Transylvania Guide Sibiu, în parteneriat cu Pensiunea Casa Soarelui, agenţia de turism TrampTravel.roTravelWithaSmile.net şi cu sprijinul Pensiunea Apfelhaus,Pensiunea Bunica Eugenia, Ferma Școală CornățelSibiu – Agnita Railway, Sibiu-Turism.ro

Comentarii

1 Comment

  1. Excursii Romania

    24/07/2015 at 19:31

    Un oras minunat si o descriere pe masura. Am fost norocoasa sa vizitez Sibiul ce cateva ori si totusi ma intorc mereu cu aceiasi placere. Fotografiile sunt minunate si surprind parca un pic din sufletul orasului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *