Vino la ANTRIM Incoming Travel Forum 2017

By  |  0 Comments

Pe 20 iulie 2017, la Radisson Blu Leogrand Hotel, va avea loc ANTRIM Incoming Travel Forum 2017, unde sunt invitați toți cei interesați de domeniul turismului.

Turismul din Republica Moldova are un potențial enorm de dezvoltare, care este la moment valorificat parțial, iar turismul ca industrie nu este considerat în prezent un sector prioritar în Republica Moldova. Pentru străini Moldova ca destinație turistică – face parte dintr-un pachet regional care include România și Ucraina. Principalele provocări pentru dezvoltarea acestei industrii este dezvoltarea produsului local dar și regional bine gândit (în special pentru turism vinicol și gastronomic) și dezvoltarea infrastructurii atât pe intern (infrastructura rutieră), cât și conexiunile cu alte destinații (zboruri directe).

Asociația Națională pentru Turism Receptor își propune să catalizeze eforturile depuse de partenerii din sectorul privat și donatorii străini pentru a dezvolta o industrie puternică, competitivă, ce se bazează pe sustenabilitate. 

Rolul acestui eveniment, pentru al doilea an consecutiv este de a crea o platformă de colaborare dintre actorii din toate domeniile conexe industriei turismului: vinării, organizatori de evenimente, transportatori, tur operatori, hotelieri, HORECA, meșterii populari etc, care unindu-și eforturile își vor amplifica rezultatele. Astfel, se va contribui la crearea unei imagini destoinice a țării atât pentru conaționalii care își doresc să revină acasă și să construiască o afacere în acest domeniu, cât și pentru partenerii internaționali, care oferă suport strategic în dezvoltarea acestei industrii complexe. 

Incoming-ul, adică turismul receptor, aducerea de turişti străini, constituie cea mai eficientă formă de turism, catalizator al creșterii economice, dezvoltării regionale și desigur dezvoltării socio-culturale a societății. Turismul de afaceri, sau turismul MICE este o nouă direcție pe care ne-am propus să o dezvoltăm.

Dezvoltarea relațiilor de business în regiune, valorificarea potențialului turismului de afaceri sunt două mari subiecte ce vor fi abordate în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului de Incoming:
Inovația și creativitatea stau la baza diversificării și creșterii competitivității. Importanța schimbărilor majore ce au loc în turism, urmărirea și înțelegerea tendințelor în domeniul turismului, identificarea elementelor cheie pentru crearea ofertelor turistice în comun cu țările vecine, înțelegerea avantajelor unice pe care le are Republica Moldova pentru tipurile de turism specific (de aventura, MICE, turism vinicol, gastronomic, rural), existența unui număr insuficient de prestatori de servicii turistice, numărul infim al companiilor care fac turism receptor și promovează Moldova – sunt doar câteva motive pentru care ANTRIM dorește să aducă împreună sectorul privat la discuții în cadrul acestui forum. 

Înregistrarea are loc aici https://goo.gl/forms/ie6VM1TLPTUM2ytZ2
Locurile sunt limitate.

Evenimentul este susținut de partenerii strategici ai ANTRIM: Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și Guvernul Suediei și MIEPO 

Detalii despre eveniment găsiți pe pagina de facebook. Persoana de contact: Natalia Țurcanu – Director Executiv ANTRIM

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *