Gogu Winery – vinuri create de Ilie Gogu

By  |  0 Comments
Pe Ilie Gogu l-am cunoscut la Vernisajul Vinului ediția de iarnă, din anul trecut. La început i-am descoperit vinul, după care am insistat să-i cunoaștem creatorul. Rose-ul de la Lunguța a fost ultimul vin degustat în acea seară și am rămas plăcut surprinși de licoarea din pahare. Alin Popescu a fost cel care a zis: „Ia, gustă de aici, să vezi ce vin bun am descoperit!”.
rose lunguta

foto credit: Alin Popescu

A doua întâlnire cu vinurile lui Ilie Gogu a fost prin aprilie, când l-am rugat să-mi dea o sticlă de Rose pentru a o degusta cu bloggerii veniți să descopere Bucureștiul la #enjoyBucharest.

Recent Lunguța și-a făcut rebranding și s-a transformat în GOGU WINERY. Au decis sa scoată în evidență numele vinificatorului ce stă în spatele acestor vinuri. Gogu Winery este o vinărie mică, din Căușeni, cu o capacitate de producție de maxim 50 tone struguri anual. Toată materia primă este recoltată de pe podgoriile proprii (6 ha + 2 ha sădite anul acesta).
Pasiunea lui Ilie Gogu față de vinuri sa format din timpul când lucra în calitate de inginer tehnolog la o fabrică de vinuri. A început să producă cantități mici de vinuri de calitate acasă. A participat cu vinurile sale la diverse concursuri naționale: Polobocul de aur, Cupa lui Dionis și altele. A cucerit 10 butoaie de aur și de mai multe ori a luat locul 1 la Cupa lui Dionis.
ilie gogu1
 Anul acesta pentru prima oară a hotărât să meargă la un concurs internațional de vin, a trimis probe la International Wine Contest din București, de unde s-a întors cu o medalie de aur pentru Vinul Pastoral 2011.
medalia de aur gogu winery
 Vinurile de la Gogu Winery pot fi găsite la Carpe Diem, Wine.md sau direct de la producător. Pe viitor vom merge și la export, dar deocamdată volumele mici nu corespund cererii.
Rose-ul de la Gogy Winery, îmbuteliat în doar 600 de sticle, a participat la prima degustare de vin, din cadrul campaniei „Consumați vin de calitate, în cantități moderate.”. Acum așteptăm Rose-ul din noua roadă, sperăm să fie și mai bun decât primul 😉 .
rosedeMoldova
Se apropie Ziua Vinului și vă recomand de pe acum să vă pregătiți lista standurilor de vizitat. Gogu Winery e o vinărie la început de cale, care merită susținerea și aprecierea noastră.
Susțineți vinificatorii Moldovei! Consumați vin de calitate, în cantități moderate!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *