Festivalul Medieval 2017 – activităţi, detalii, reduceri la bilete

By  |  0 Comments

Să începem toamna cu un festival pe măsură! Va fi primul meu Festival Medieval şi abia aştept primul weekend al toamnei.

În perioada 1, 2 și 3 septembrie, la Complexul Etno-Cultural Vatra se va desfășura a III-a ediție a Festivalului Medieval, care va fi gazda Turneului internațional de lupte istorico-medievale unde își vor participa peste 150 de cavaleri ai cluburilor istorico-medievale din mai multe țări. 

Porțile Complexului Etno-Cultural Vatra se vor transforma în mașini ale timpului, care vor teleporta vizitatorii direct în Epoca Medievală.

Cavaleri, trubaduri, scuturi, armuri, săgeți, topoare, arcuri, coifuri, lupte, haine tradiționale, muzică medievală, delicii culinare, foc de tabără, fire-show, sunt doar câteva din ingredientele unui Festival Medieval, de poveste.

În cadrul Festivalului Medieval 2017, vizitatorii vor putea lua parte la o adevărată lecție de istorie, urmărind cavalerii prinși în lupte, îmbrăcați în costumele medievale, mânuind armele specifice vremii. De asemenea, toți doritorii se vor putea implica în ateliere de creație, meșterind manual fluiere și săbii medievale din lemn sau păpuși din pănuși de porumb, pe care vor putea să le ia cu ei acasă.

Tiroliană, tras cu arcul, aruncare de topoare, mini golf, sunt doar câteva din activitățile pregătite pentru maturi.
Copiii sunt invitați la ”Căsuța cu Povești” – un muzeu din secolul XIX unde este expusă povestea copilăriei „Capra cu trei iezi”. Trambuline gonflabile, tobogane, leagăne și multe alte distracții, îi așteaptă pe cei mai mici vizitatori în ”Orășelul Copiilor”.

Pe teritoriul Complexului Etno-Cultural Vatra este amenajată „Camera Bebelușilor”, care va fi pusă la dispoziție tuturor familiilor pentru a-și îngriji bebelușii.

Copiii până la 12 au acces gratuit la Festivalul Medieval.

Pentru cei care doresc să rămână peste noapte, este amenajată zona de camping, dotată cu wc-uri, dușuri și băi. Pot fi închiriate 35 de colibe în stil rustic (100 lei – coliba), amplasarea cortului este gratuită, însă numărul locurilor este limitat.

Hashtaguri oficiale: #VatraFest #FestivalMedieval2017

Preț bilete: 1 zi – 100 lei, 2 zile – 150 lei, 3 zile – 200 lei (Pot fi cumpărate pe iticket.md.)

Detalii la numerele de telefon: 079551133, 069933683 sau pe pagina  pagina de facebook a evenimentului.

Festivalul Medieval de la Vatra va fi o adevărată lecție de istorie pentru toată familia,  la care merită să asistăm.

Concurs şi reduceri la bilete

Aşa cum v-am obişnuit, când se întâmplă un eveniment la care merită de dus, am pentru voi 2 bilete gratuite, dar şi un număr de bilete cu 20% reducere. Pentru a cumpăra biletele cu reducere, îmi scrieţi în privat sau mă găsiţi la numărul 060808597. (Oferta esta valabilă până pe 31 august.)

Concursul va fi organizat direct pe pagina mea de facebook.

 

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *