Festivalul Medieval 2017 – ziua 1

By  |  2 Comments

De când sunt blogger, am participat și recomandat zeci de evenimente interesante, organizate în Moldova despre care am scris de-a lungul anilor pe blog, dar ambasadoare a unui Festival, sunt pentru prima oară.

Am acceptat cu drag să promovez a III-a ediție a Festivalului Medieval de la VATRA. Este o onoare pentru mine, dar și o responsabilitate 🙂 . S-a muncit (și se muncește) foarte mult la acest festival și s-a depus (și se depune în continuare) mult suflet pentru ca voi să aveți parte parte de un eveniment frumos!

Gazda Festivalului Medieval este Draggy Smile.

Vineri, 1 septembrie 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA, începe a III-a ediție a Festivalului Medieval.

Se fac testări de sunet. Se instalează ultimile detalii. Vin cavalerii. Încep să-și instaleze tabăra medievală. Arcașii pregătesc arcurile și săgețile. De la bucătărie vine câte o aromă de friptură și plăcinte coapte. Voluntarii primesc ultimile instrucțiuni. Cineva testează tiroliana. Altcineva trage cu arcul. Fotografii cercetează teritoriu și caută cele mai potrivite unghiuri. Vin jurnaliștii. Filmăm. Cavalerii fac repetiții. Vin primii vizitatori. Se aude muzica. Facem poze. Iar filmăm. Ne cazăm. Mâncăm. Iar facem poze. Postăm pe facebook. Începem să simțim energia festivalului. Admirăm apusul. Medităm. Călătorim în timp și ajungem în Epoca Medievală.

Pregătim o amplă luptă, la care vor participa peste 150 de cavaleri din mai multe țări. În acest an, în premieră se va desfășura turneul internațional de reconstituire a luptelor medievale. Porțile complexului „Vatra” se vor transforma în mașini ale timpului și împreună ne vom teleporta în epoca medievală și vom participa la cea mai mare lecție de istorie în aer liber din Moldova.

La turneul internațional al cavalerilor vor participa numeroase cluburi de reconstituire istorică și lupte moderne cu sabia din Moldova. Își vor arbora steagurile astfel de cluburi ca „London”, „Bastion”, „Șoim alb”, „Spada Moldovei”, „Tevtar” și clubul pentru copii „Citadel”.

Pentru cei care doresc să rămână peste noapte, este amenajată zona de camping, dotată cu wc-uri și dușuri. Pot fi închiriate 35 de colibi în stil rustic (100 lei – coliba), amplasarea cortului este gratuită, însă numărul locurilor este limitat.

Copiii până la 12 ani au acces gratuit.

Sâmbătă seara vom asista la un concert excepţional din partea formaţiei HARMASAR!

Biletele pot fi cumpărate la casele Complexului Etno-Cultural VATRA. Preț: 1 zi – 100 lei, 2 zile – 150 lei, 3 zile – 200 lei.

Hashtaguri oficiale: #VatraFest #FestivalMedieval2017

Detalii la numerele de telefon: 079551133, 069933683 sau pe pagina pagina de facebook a evenimentului.

Fotografii: Diana Postolachi & Andrei Sili

Noi vă așteptăm la Festivalul Medieval 2017 😉 !

Acest articol a fost scris cu internet 4G de la rețeaua numărul 1 din Moldova – Orange Moldova!

Comentarii

2 Comments

  1. Pingback: Festivalul Medieval 2017 - ziua 2 -povestea continuă! - Orheianca.eu

  2. Pingback: Cine sunt 2Traveling? - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *