DescOPERĂ ziua II – Carmen (impresii şi recomandări)

By  |  1 Comment

E trecut de miezul nopţii, lună plină, linişte în casă şi în suflet, iar eu sunt prea entuziasmată ca să pot dormi. Mi-e sufletul – un portativ cu note muzicale, rupt dintr-o poveste pe care tocmai am transformat-o în amintire!

Ce poate fi mai sublim, decât un spectacol de operă în aer liber, pe malul râului, la poalele stâncilor şi nicăieri în altă parte, dar la Orheiul Vechi?!

Avem mai multe evenimente frumoase, dar DescOPERA – Festivalul de muzică clasică în aer liber , îşi merită titlu de cel mai mirific, sublim, delicat, special, frumos eveniment organizat vreodată în Moldova!

Combinaţia dintre muzica clasică şi viaţa autentică de la ţară, mirosul fânului proaspăt cosit, orăcăitul broaştelor, sobritatea dirijorului, delicateţea instrumentiştilor, profesionalismul artiştilor, privirea naivă a spectatorilor, răsăritul lunii pline, a transformat această seară de sâmbătă într-o adevărată lecţie de cultură, presurată cu magie!

„Carmen” m-a făcut să tresar la fiecare notă şi să-mi doresc s-o revăd cât mai curând.

S-a depus mult suflet şi mult efort din partea organizatorilor ca acest eveniment să fie cel puţin la fel de bun ca prima ediţie. (Despre visul împlinit al domnului Anatolie Botnaru, citiţi aici.)

Renumitul dirijor austriac, Friedrich Pfeiffer, ne-a lăsat muţi şi de această dată! Abia aştept spectacolul de duminică!

Dacă nu aţi ajuns în primele două zile, veniţi duminică, să vă luaţi doza de cultură şi armonie.

  • 11 iunie, ora 19.00, Închiderea festivalului.
    Vă inspiră Johann Strauss? DescOPERĂ-l pe regele valsului la Butuceni cu orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Dirijor – Friedrich Pfeiffer, Austria.

Bilete 

Biletele sunt disponibile online pe iticket.md: https://iticket.md/event/descopera/

Dar şi în următoarele puncte de vânzare:
1. Casele de bilete a Teatrului de Operă și Balet
2. Casa de bilete a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”
3. Casa Palatului Național „Nicolae Sulac”
4. Info – Centru Butuceni, Orheiul Vechi

Bilet CONCERT- 150 lei
Voucher CINĂ – 200 lei

Categoriile de bilete:
Biletul CONCERT – oferă unei persoane acces pe teritoriul festivalului pentru un concert descOperă

Voucher CINĂ – oferă unei persoane acces la cina organizată după concert.

Elevii, studenți și pensionarii vor putea cumpăra bilete pentru o zi la un preț special – 100 MDL – (la prezentarea carnetului care demonstrează statutul posesorului).

Vă recomand să veniţi cu 2-3 ore mai devreme, să găsiţi un loc de parcare mai aproape de concert, să aveţi timp pentru plimbări prin împrejurimi şi să vă alegeţi un loc mai în faţă la spectacol.

Să vă luaţi cu voi şi haine groase, poate chiar şi o pătură s-o puneţi pe umeri, vom sta pe malul râului Răut, iar după apus se lasă rece.

La Operă, ca şi la Teatru, se aplaudă numai la sfârşitul fiecărui act. (Nu aplaudaţi în timpul concertului, aşa cum au făcut-o mulţi dintre spectatori.) Florile se oferă la şfârşit. Se deconectează sunetul telefoanelor mobile şi se păstrează liniştea. 

Pentru doritorii din Orhei, care vor să meargă la DescOPERĂ, voi încerca să organizez trasport. Voi veni cu detalii pe parcursul zilei.

Astăzi am „văzut” Opera mai mult prin obiectivul aparatului foto (am furat de la maestru Victor Garştea un pic de artă fotografică 😀 ) , dar mâine vreau să merg mai devreme, să prind un loc în faţă şi să mă deconectez total de la oamenii din jur. Ne vedem la DescOPERĂ!

Comentarii

1 Comment

  1. Pingback: Cum a fost la DescOPERĂ 2017? (FOTO) - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *