Cum să faci un concurs pe Facebook?

By  |  0 Comments

Ţin minte şi acum primul meu concurs pe Facebook. A fost organizat de Evenda şi era pus un joc un bilet la conferinţa lui Allan Pease. Îmi doream foarte mult să ajung la acel eveniment, aşa m-am ambiţionat să particip şi să câştig. Am scris la mulţi prieteni din lista mea de atunci (erau maxim 300 de oameni) şi aşa am adunat cel mai mare număr de likeuri, astfel am câştigat primul meu concurs – un bilet în valoare de 1500 lei, la evenimetul anului 2010!

Mi se părea un fenomen extraordinar şi am început să particip la diferite concursuri pe Facebook. Am câştigat un bilet la Bizpower – cea mai mare conferinţă de business, 1 bilet la Tedx, un abonament la sală şi alte premii, doar prin simple clickuri.

Concursurile au luat amploare, au devenit cea mai uşoară metodă de promovare a unei pagini sau a unui produs pe Facebook. Ştiu că mulţi le privesc sceptic, dar pot să vă asigur că toate concursurile pe care  le-am realizat (şi nu au fost puţine) am oferit premiile pe merit (începând cu tricouri şi terminând cu un sejur la mare).

Acum Facebookul e plin de concursuri, unele mai „bune” decât altele. Fiecare încearcă să-l organizeze cum îl duce capul, fără să se gândească mult la detalii:

Ce vrei să obţii în schimbul unui concurs? Doar likeuri? Sau vizibilitate, imagine pozitivă şi  potenţiali clienţi, care ar deveni în viitor ambasadorii brandului tău.

Cum vrei să implici participanţii? Dacă le pui prea multe condiţii şi le oferi în schimb un pix, nu cred că vei avea mare succes. Fiecare concurs trebuie bine gândit, cu un concept personalizat şi complex.

Ce esţi gata să oferi? Gândeşte-te ce premii sau beneficii poţi oferi. Nu fi zgârcit.

Cum vei alege câştigătorii? În primul rând trebuie să fii sincer şi transparent, să stabileşti toate detaliile din timp şi să eviţi factorul uman, la alegerea câştigătorilor, rişti să fii acuzat de subiectivism şi incorectitudine.

Design? Cum va arăta bannerul concursului? Cine îl va „desena”?

Cea mai importantă întrebare: Cine va fi responsabil de buna desfăsurare a concursului, va crea conceptul, va monitoriza procesul, va stabili câştigătorii, va analiza rezultatele şi va utiliza eficient resursele?  

În Moldova a apărut, cum şi era de aşteptat, o metodă nouă de organizare a concursurilor, cu aplicaţii integrate în pagina de Facebook.

egratis.eu egratis pentru fiecare intra in concurs

Recent a fost lansată platforma Egratis, care vine să revoluţioneze era concursurilor din Moldova. Această platformă îşi propune să fie spaţiul unde, atât participanţii, cât şi producătorii au de câştigat; primii obțin premii adevărate, iar companiile, o prezență interactivă pe internet.

Tot ce trebuie să facă participanții, e să viziteze pagina www.Egratis.eu, să aleagă concursul preferat, să completeze un mini formular și să distribuie concursul pe profilul de Facebook.

Producătorii au de câştigat vizibilitate, interacțiune cu brandul din partea consumatorilor și o prezență sporită în cadrul rețelelor de socializare Facebook, Twitter, Google Plus, Instagram sau LinkedIn, în funcție de tipul concursului. Mai mult de atât, produsele sau serviciile companiilor devin popularizate unei audiențe largi. (Conform  modificărilor facebook, postările pe paginile companiilor sunt vizibile doar pentru 7% din fanii paginii.)

Vrei să fii vizibil pe internet, dar nu ştii cum? Atunci apelează la echipa Egratis, ei vor organiza cele mai interesante concursuri şi îţi vor asigura o prezenţă în mediul online.

Vrei să câştigi multe premii, intră pe Egratis şi înscrie-te la concursuri.  Nu trebuie să cerşeşti likeuri, să-ţi deranjezi prietenii, doar te înscrii şi gata. Câştigă doar cei care participă 😉

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *