ASCONI Winery – o nouă destinație turistică din Moldova (CONCURS)

By  |  4 Comments

În lista locurilor de vizitat din Moldova am adăugat de curând și ASCONI Winery (mulțumesc Lia Ciutac pentru invitație). Vrei să evadezi din oraș și nu știi unde să mergi, atunci urcă în mașină și în doar jumătate de oră ajungi la vinăria de la Puhoi din raionul Ialoveni.

orheianca -asconi

sursa foto: madein.md

Drumul

Din Chișinău sunt cam 35 de kilometri până la Puhoi, drumul e relativ bun și fără mari bătăi de cap ajungi la destinație. Iată traseul.

harta Chisinau - Puhoi Asconi

Vița de vie

ASCONI Winery a fost fondată în anul 1994. În prezent au peste 600 de ha de viță de vie, care se află la 8-10 kilometri de vinărie. În fiecare an plantează câte 10-15 ha noi. Cultivă soiuri autohtone ca Rara Neagră, Fetească Regală, dar și alte soiuri, precum Saperavi, Merlot, Chardonnay, Cabernet-Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel și altele.

Una din particularitățile vinăriei ASCONI este faptul că ei culeg strugurii mecanic, pe timp de noapte cât bobițele sunt încă reci (poate de asta vinul lor are o aromă mai deosebită, decât alte vinuri din Moldova 😉 ).

Asconi winery

Vinul

Despre vin nu vreau să spun prea multe, doar recomand să-l savurați. Se orientează mai mult pe segmentul premiul, dar încearcă să păstreze un preț accesibil pe piață. Sunt primii din Moldova care au ajuns pe mesele iubitorilor de vin din Africa. În Kenya, Tanzania, Uganda și Nigeria tot se bea vin fabricat în Moldova, iar ăsta e un motiv în plus e mândrie.

Eu mi-am găsit la ASCONI încă un vin preferat cu care vreau să ma împart și cu tine ;). Dacă vrei o sticlă de Riesling din 2014, trebuie doar să comentezi (cu tag) pe blog cu cine anume vrei să savurezi acest vin și peste o săptămână (pe 13 iulie 2015) voi oferi un cadoul celui mai norocos dintre voi. 

Restaurant - Asconi

Bucătăria

Merită de mers la ei, doar pentru un simplu motiv, să vezi cum se dau colacii, plăcintele și sărmăluțele la cuptor, iar peste ceva timp să te rupi de prezent și să te trezești în acea atmosferă de la țară, într-o liniște eternă cu arome de armonie. (Am avut senzația că sunt la Orheiul Vechi și beau vin de la Purcari, atât de bine au știut ei să combine tradiția și vinul de calitate.)

cuptor - asconi

 bucataria - asconi

 

 

 

 

Cazare

Din toamnă vom avea posibilitatea să rămânem și peste noapte la ASCONI. Acum se construiesc câteva căsuțe în stil tradițional, un restaurant și chiar o casă pentru copii.

Rezervări

Profită de oferta lor de vară: Excursie, degustare de vinuri și plăcinte – 7 EURO/persoană. Pentru mai multe informații sună la numerele de telefon: +37379988633, +37379988133 sau scrie pe pagina lor de facebook. Dacă vrei să afli mai multe despre vin și tot ce se întâmplă la ASCONI, contactează-l pe Ion Mereuță, băiatul care știe tot despre această companie.

Ion Mereuță - Asconi

Ion Mereuță

ASCONI Winery e un obiectiv turistic „must visit” al acestei veri, abia aștept să revin la ei în toamnă. Să-mi spui și mie cum a fost și ce vin te-a impresionat cel mai mult ;).

Mai multe fotografii vezi aici și aici.

Riesling -Asconi -cadou

Regulile concursului sunt foarte simple:

 • comentează sub acest articol, cu profilul tău de facebook, cu cine ai vrea să savurezi sticla de vin oferită în dar
 • pe 13 iulie 2015 voi trage la sorți câștigătorul, cel mai norocos va primi o sticlă de Riesling cadou
 • ne întâlnim în Chișinău, să-ți dau sticla 😉

Baftă!

sursa foto: madein.md

sursa foto: madein.md

Despre vizita bloggerilor la ASCONI Winery au mai scris:

Mihai BologanMihaela RoșcovAna Sîrbu, Maria Chiper, Elena Braga, Grigorii Duca, Galina SănduțăAdriana PlugaruVadim Suveica, Victoria Ungureanu, Tatiana Babii, Dumitru Bînzan, Natalia Munteanu

Consumați vin de calitate, în cantități moderate!

Update

Câștigatoarea concursului este Marina Mîrza, felicitări!

Comentarii

4 Comments

 1. Olga Carp

  06/07/2015 at 07:34

  vreau sa savurez acest vin cu Daniela Birnat

 2. Doina Solomon

  06/07/2015 at 16:34

  As vrea sa savurez aceasta sticla de vin impreuna cu iubitul meu cu ocazia intoarcerii lui acasa 🙂

 3. Pingback: „Rosè de Moldova” - o degustare de vin ca la carte - orheianca.eu

 4. Pingback: ASCONI Winery – the Perfect Weekend Getaway | Adriana Mosnoi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *