A dezamăgi – verb dureros
Există oare oameni care nu au fost dezamăgiți niciodată? Ce înseamnă dezamărige? Și de ce folosim atât de des acest cuvânt?
DEX-ul ne spune următoarele: A DEZAMĂGÍ, dezamăgesc, vb. IV. Tranz. A face pe cineva să-și piardă speranțele, iluziile; a deziluziona, a decepționa. Iar cuvântul cheie din această noțiune e (dez)iluzia. Dacă nu ne facem iluzii, nu vom ajunge la deziluzii, e simplu, cauză-efect.
Am fost dezamăgită de multe ori şi mă chinuia mult acest sentiment negru, până am înţeles într-o bună zi, că eu sunt vinovata dezamăgirilor mele, eu am crezut în oameni, eu mi-am făcut aşteptări, eu am ales să-mi pun mari speranţe în ei și am dat-o în bară. Acei oameni n-au nici o vină că nu au ajuns la nivelul așteptărilor mele.
Iluzia ta e cauza dezamăgirii, nu omul care te-a dezamăgit! Tu ai crezut în acel om, tu ţi-ai făcut mari aşteptări şi l-ai lăsat să te dezamăgească.
De ce te-au dezamăgit politicienii? Pentru că ai crezut în promisiunile lor.
De ce te-a dezamăgit iubitul? Pentru că l-ai văzut ca pe un prinț, pe cînd el era un simplu om, cu multe defecte.
De ce te-au dezamăgit prietenii? Pentru că ai avut prea mare încredere și speranțe în ei.
De ce ești dezamăgit de tine? Pentru că TU EȘTI CEL MAI MARE DUȘMAN AL TĂU, nu te iubești, nu te respecți și nu știi cum să fii fericit!
Nu trăi în iluzii! Priveşte adevărul în ochi! Toţi oamenii, mai devreme, sau mai târziu, te vor dezamăgi. Iar asta depinde doar de dimensiunea iluziilor şi aşteptărilor tale!
Dacă vrei să scoți ”dezamăgirea” din lista sentimetelor tale, atunci începe să te iubești, să te respecți, să fii recunoscător și să-ți construiești fericirea din lucruri simple.
Începe să GÂNDEȘTI POZITIV, LIBER și cu mult CURAJ, începe chiar de azi 😉