Tabăra prieteniei din Orhei

By  |  0 Comments
Am aflat de la Părintele Sergiu Aga, că în Orhei se desfășoară cea de-a III-a ediție a taberei pentru copii, „Tabăra prieteniei” și am hotărât să le fac o vizită :). I-am găsit pe stadionul Școlii Sportive din Orhei, erau vreo 70 de copii, veseli, plini de viață și fericiți.
Tabăra este organizată de către Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, condusă de Mariana Aga și Bambini în România, cu implicarea a 25 de voluntari, din Moldova și Italia. Voluntarii italieni au reușit să învețe câteva cuvinte în română și erau foarte impresionați de țara noastră, de Orhei.
Îi mulțumesc doamnei Aurelia, pentru informații și pentru traducere, altfel nu mă înțelegeam cu Martina și Biagio, doi voluntari italieni, care au venit să aducă bucurii copiilor și să descopere o țară nouă.
Copiii sunt împărțiți pe echipe: APA, AERUL, FOCUL și PĂMÂNTUL, în fiecare zi au program diferit, călătoresc pe continente și descoperă lumea, prin joc.
 
 În ziua când am fost la ei, erau în Asia și lucrau de zor, la pictatul steagurilor. Fiecare echipă avea misiunea de-a picta steagul a unei țări din Asia, iar la final și-au prezentat țara.
Martina i-a învățat pe copii cum să coloreze cu orez 🙂
În altă zi au ajuns în Africa.
 
E o tabără de zi, fără taxe, nu este necesară o înscriere prealabilă, pot veni toți copiii dornici de joacă, cel mai mic participant avea doar 5 ani.
Copiii sunt seriviți cu biscuiți oferiți de Tiramisa și suc de la Orhei-Vit, oferite gratis.
Ce ne-am face noi, în Orhei, fără Mariana și Sergiu Aga? Ei sunt cei care contribuie, în fiecare zi, la schimbarea spre bine a societății!
Jocuri, concursuri, dansuri, bancuri, lucru în echipă, prieteni, informații noi, poze, emoții, zâmbete, voie bună,  vară, vacanță, toate împreună formează Tabăra prieteniei!
Mă bucur foarte mult că la noi se întâmplă lucruri frumoase, avem oameni care se implică și copii care vin deja al 3-lea an la tabără. Păcat că e doar o săptămână. La vara viitoare o voi aduce și pe fata mea :).
  Toate pozele sunt preluate de pe pagina de facebook, a Părintelui Sergiu Aga.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *