Cum a fost în prima zi la Gustar 2014

By  |  0 Comments
Festivalul Gustar a ajuns la a 5-a ediţie, pentru mine e a treia participare. Acest eveniment a fost aşteptat cu sufletul la gură, de către toţi membrii familiei, în special de cea mică. Lia-Anastasia se trezea în fiecare zi, cu întrebarea: „Mama, azi mergem la festival?”
Buburuza mea era cam supărată la început, dar până seara s-a distrat pe cinste 🙂
Pentru mine, Gustar înseamnă emoţii, energie pozitivă, muzică bună şi oameni dragi. Anul ăsta am întâlnit multă lume bună, cunoscuţi, prieteni, colegi, oameni frumoşi, printre care şi prietenile mele din grupul de mămici 🙂 Ana şi Nata, păcat că unele au lipsit ;).
Pe familia Boţan i-am prins când se teleportau în timp, la o nuntă de poveste.
În comparaţie cu anul trecut, au fost implicaţi mai mulţi agenţi economici, erau mai multe mese şi mai multă umbră.
Preţ
Mi se pare exagerat preţul de 70 lei pentru o zi şi 120 pentru 2, în fiecare an se scumpeşte cu câte puţin. Bitele cumpărate online, până în ziua evenimetului, erau cu 10-20 lei mai ieftine, dar nu cred că această metodă va motiva lumea să-şi cumpere bilete online. Bine că n-au pus taxe şi la wc :)).
Muzică
Anul trecut mi-a plăcut mai mult. Nu sunt o mare amatoare a muzicii house, iar la etno-festival aş fi preferat un alt gen, dar am văzut că băieţii de la  Milk & Sugar au mulţi fani în Moldova. Eu îi aştept pe Valy Boghean şi Goran Bregovici!
Mâncare
Din experinţa anilor precedenţi, mi-am luat mâncare de acasă. Chiar nu am vrut să dau 15-20 lei pe o bucată de plăcintă. Era multă mâncare pentru toate gusturile, dar nu şi pentru toate buzunarele.
Activităţi
În acest an am văzut mult mai mulţi copii, în comparaţie cu anul trecut. Pentru ei era un castel gonflabil (preţ – 10 lei/10 minute). Cei mai mulţi copii se jucau la cortul Edujoc. Recunosc şi pe mine m-a captivat această activitate, ba chiar nu eram singură 🙂 lângă mine se juca şi un tătic cu zâmbetul până la urechi. Toată această plăcere era gratis.
La un moment dat, Lia văsuze un şevalet şi s-a cerut să picteze. A fost prima ei experienţă, prima ei pictură, a stat mai mult de jumătate de oră acolo, iar această plăcere a costat 30 lei, mulţumim Ingenium.
O sugestie pentru organizatori: zona pentru copii să fie mai departe de muzică, copii au nevoie de linişte, când se joacă. N-am înţeles ce faceau cei de la „Noapta liliecilor”, lângă zona copiilor, chiar nu s-a găsit alt loc pentru ei?
Anul ăsta, pentru prima dată am ţinut în mână un arc (25 lei pentru 5 săgeţi).
Pe acest zid n-am urcat, am lăsat-o pe altă zi (20 lei – o cățărare).
Târgul meşterilor populari
Am fost surprinsă de numărul lor, în comparaţie cu anul trecut erau mult mai mulţi. Am văzut ii frumoase şi la preţuri accesibile (de la 500 lei), foarte multe accesorii handmade, ceramică, obiecte din pănuşe, din lemn, din piele, dar nu prea se înghesuia lumea să cumpere. Cea mai mare coadă era la standul cu espadrile de la Oldcom.
Cozile
Peste tot era coadă, casa de bilete, la intrare, la mâncare, dar cea mai mare coadă era la wc, marele fail al acestui festival. Cum să aduci doar 7 toalete ecologile la aşa un festival?
În tot anul mă gândeam la Goran Bregovic, oare va veni acea zi când va cânta pe scena Gustarului şi iată că dorinţa se va îndeplini :). Doar că el va cînta luni seara, pe 25 august (cred ca era prea mare onorariul pentru duminică, iar Filat nu şi-l putea permite :)).
Marele avantaj al acestui Festival, e amplasarea, totuşi Orheiul Vechi are o energie aparte şi o frumuseţe de nedescris. Îl aştept pe Bregovic :).
Pozele sunt împrumutate de la prietenele mele Natalia Boţan, Nata Eu, Ana Palii şi Natalia Gore. Mulţumesc, fetelor!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *