Vara festivalurilor anulate

By  |  0 Comments

Ne-am obișnuit deja să încheiem vara cu Gustarul, dar anul ăsta e unul trist pentru festivalul de la Orheiul Vechi. După 5 ediții, organizatorii ne-au comunicat despre pauza luată în acest an. Marele eveniment, preconizat pentru 22-23 august se amână.

"Gustar 2014" Foto : Petru Gaspar

„Gustar 2014” Foto : Petru Gaspar

Asta scrie la ei pe pagină:

Ediția a VI-a a festivalului internațional GUSTAR programată pentru vara acestui an, în perioada 22-23 august se amână. Motivul care ne-a determinat să luăm aceasta decizie este condiționat de schimbarea locației festivalului. Prin urmare, organizarea spațiului nou care va găzdui evenimentul, necesită o perioadă de timp.

Gustar Music Festival s-a născut în anul 2010 și a reușit în cei cinci ani de existență sa devină cel mai mare festival din Republica Moldova, fiind recunoscut și recomandat la nivel internațional. Considerat un adevarat obiectiv turistic estival, Gustar a adus în țară turiști din toate colțurile lumii, devenind una dintre destinațiile preferate grație diversității culturale promovate.

Pentru anul viitor ne dorim un concept nou de desfășurare a festivalului, care să reconfirme adevărata sa valoare.

Ne bucurăm că sunteți alături de noi. Vă mulțumim! Ne revedem în 2016. 

gustar amant

Vor să schimbe locația, vor să schimbe conceptul, dar oare atunci ce va mai rămâne din vechiul Gustar, doar numele? Magia festivalului erau anume stâncile de la Orheiul Vechi, atmosfera și energia de acolo. Sursele vorbesc că Vlad Filat, cel care a patronat acest festival nu mai vrea să cotizeze la bugetul pentru organizare. Nu mă interesează toate subtilitățile, dar una știu, dacă îți dorești ceva foarte mult, atunci cauți soluții, dacă nu, cauți scuze.

Nata Albot a putut să organizeze 3 festivaluri în doar 2 luni (Mai Dulce, Lavender Fest și Ia Mania), fiind însărcinată, cu sponsori puțini, dar totuși  i-a reușit. Știți de ce? Pentru că ea și-a dorit foarte mult și în pofida tuturor greutăților a organizat cele mai frumoase evenimente ale verii.

Sper din tot sufletul că la anul să fie totul bine și să ne vedem la Gustar VI. Promit să mă implic la promovare.

Azi am aflat încă o veste tristă. După amânarea Gustarului toată atenția s-a direcționat spre Festivalul Etno-Balcanic de la Vatra, ca să aflăm că și acest frumos eveniment nu va mai avea loc.

Iată informația oficială, luată de aici:

Cu mult regret, ne vedem nevoiți să anulăm ediția a doua a FESTIVALULUI ETNO-BALCANIC. În urma incendiul de proporții produs în noaptea de 12 august a fost afectat și sediul Centrului Cultural Vatra.  În ciuda tuturor eforturilor depuse, întâmpinăm dificultăți, care nu pot fi remediate în timpul scurt care ne-a rămas până la data programată a evenimentului. Ne pare rău că am fost forțați de circumstanțe să luam această decizie și sperăm că vom găsi înțelegere din partea voastră. Totodată, vă reamintim că ne continuăm activitatea și vă așteptăm zilnic cu porțile larg deschise la Complexul Etno-Cultural Vatra, unde restaurantul rustic, tiroliana, zona de arcuri și multe altele garantează odihna activă și distracția pe măsură.

Vă sugerăm să ne urmăriți în continuare pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/vatrafestmoldova și pe site-ul oficial http://vatrafest.com/, întrucât vom reveni cu noi proiecte și evenimente așa cum v-ați obișnuit.

Vă mulțumim pentru că ați fost alături de noi! Stați aproape…  

vatra

sursa foto: pagina de facebook Vatra

 

E groaznic când auzi despre un incendiu, bine că nu au fost victime, lucrurile materiale se repară.

Partea bună e că la Complexul Vatra poți merge în fiecare weekend, fără a avea un motiv anume. La ei totul e amenajat, ai unde să stai la umbră și ai cu ce îți ocupa timpul.

Nu ne rămâne decât să așteptăm vara următoare, dacă în acest an n-am meritat festivaluri mari în august.

Totuși ce facem la sfârșitul verii? Eu poate dau o tură până la mare sau măcar pe malul Nistrului, cu cortul pe un weekend. Aveți idei mai bune, scrieți 😉 .

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *