Steaua de Mare – Euforia celor Mici

By  |  0 Comments
Ştiţi fraza: „Ai grijă ce-ţi doreşti, că ar putea să se îndeplinească ;)?” După o lună de la  #offlamare, am revenit pe litoralul românesc, de această dată în Eforie Nord, în Complexul Hotelier, Steaua de Mare. Nu am să vă povestesc multe despre preţuri sau istoric, că le găsiţi pe net ;).
 
 Cazarea
Check in-ul se face, oficial, la 18.00, dar ei fac tot posibilul să te cazeze mai devreme, aşa cum a fost şi în cazul nostru, la ora 13.00. Noi am ajuns pe la 9 şi am fost nevoiţi să aşteptăm, dar n-am pierdut timpul, am făcut un tur în jurul complexului, am studiat programul şi activităţile hotelului, ne-am odihnit la recepţie. Sugestie, dacă veniţi cu maşina, calculaţi să ajungeţi la amiază, ca să nu fiţi nevoiţi să aşteptaţi mult cazarea.
Hotel Delfinul**** (unul din cele 3 hoteluri, ale complexului) = 14 etaje, 230 de camere (toate au vedere la mare), restaurant la etajul 14- Panorama, bar, sală de conferinţe, farmacie, parcare şi wifi gratis, peste tot :).
Camera
Aer condiţionat, tv, frigider, paturi comode, dulap, multe oglinzi, uscător de păr, cabină de duş (cam mică), nu au balcon şi uşile tare mai scîrţie.
Mîncarea
E primul an cînd au introdus all inclusive şi servesc multă mîncare tradiţională: mămăligă, tocăniţe, cartofi, legume umplute, carne de tot felul, ciorbă de burtă, supe tradiţionale, salate, etc. Mi-a placut mult, se găteşte ca la mama acasă, cu gust 🙂 Fructele şi legumele au miros şi gust adevărat (nu ca cele de peste hotare). Doar că mi-a lipsit îngheţata, iar deserturile lăsau de dorit (înafară de eclere, pentru care se dădea o adevărată bătălie). Fiecare a doua familie, era cu copii mici şi de fiecare dată era rînd la scaunele pentru bebeluşi.
Personalul
Cea mai amabilă persoană din hotel e fata care face „pic” la mînuţă (cum zice feţita mea, Lia-Anastasia), duce evidenţa la restaurant. Ea e Ioana Silion, are 20 de ani, e din Bacău, studentă la SNSPA din Bucureşti, facultatea Comunicare şi Relaţii cu Clienţii, lucrează aici de doar 10 zile, dar s-a încadrat foarte repede în echipă şi îi place să lucreze cu oamenii. O vedeam de 3 ori pe zi şi de fiecare dată ne întîmpina cu zîmbetul pe buze şi cu sufletul deschis. Lia-Anastasia s-a împrietenit foarte repede cu ea, asta înseamnă că e om bun şi sincer ;).
Echipa de la patiserie e plină de viaţă şi mereu pusă pe glume :).
 Mihai şi Ionuţ, sunt buni prieteni, vin din Călăraşi, lucrează împreună de la deschiderea sezonului, ei sunt cei care fac pizza şi ţi-o servesc cu zîmbete şi voie bună :).
 Bianca e fata cu banii, vine din Vaslui, a susţinut bacul anul ăsta şi e la primul ei job, avea doar 6 zile de cînd lucra acolo.
 
  Doamna Ştefania e cea care face toate bunătăţile, am prins-o făcînd merdenele (un fel de plăcinte cu brînză).
 Cameristele sunt foarte amabile, te salută, îţi zîmbesc, te ajută. Chelnerii sunt atenţi, doar că unii se străduiau prea tare să-ţi facă curat pe masă şi asta devenea deranjant. Nu mi-au plăcut fetele de la recepţie, reci, foarte grăbite şi îţi zîmbeau fals.
Pe Bogdan Zaharescu, l-am cunoscut în a doua seară, cînd nu a vrut să ne dea bicicletele 🙁 , că erau trecute, 5 minute, după program. El e şeful la tot ce e înafara hotelului: Braseria (un restaurant mai cochet), Patiseria, Barul de la piscină, Panorama (restaurantul de pe acoperiş), Apartamentele de lux etc. Lucrează de 3 ani aici şi a pus mult suflet în tot ce a făcut, ştie cum a fost pusă fiecare umbrelă, cum a fost bătută fiecare scîndură, el a format echipa (vreo 30 de oameni), cu care se mîndreşte şi nu ştiu ce le face, dar toţi muncesc din plăcere (cel puţin aşa pare 😉 ). Din păcate pentru hotel şi din fericire pentru el, e ultimul sezon la mare, dragostea de tată e mult mai mare, decît dorinţa de a face bani şi nu poate rezista prea mult fără soţie şi fetiţă, care are, abia 1 an şi 4 luni.
Nimeni din ei n-a fost la Chişinău, dar ar vrea să vină, i-am invitat pe toţi şi sper că într-o zi le voi face un tur prin oraş şi prin ţară ( sper să citiţi aceste rînduri şi să veniţi 😉 ).
L-am văzut şi pe patronul complexului, domnul Bucovală Nicolae, dar era prea ocupat şi n-am vrut să deranjez.
 Plaja
La români, majoritatea plajelor sunt date în concesiune, iar complexul nu are o plajă a lui. Apa e curată, malul nu e adînc, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru copii.
 Activităţi
Cel mai iubit spaţiu de joacă, al Liei, era acest topogan gonflabil, a tot ţopăit pe el în fiecare zi.
 La celălalt spaţiul de joacă, tot la topogane o găseam, îi plăcea să se dea în acelaşi timp cu alţi copii. Un mare avantaj al litoralului românesc este că toţi copiii vorbesc română şi se pot înţelege. Fata mea era tare fericită alături de alţi copii, pe toţi îi întreba cui îi cheamă, pe cei mici îi lua de mînuţă, se împărţea cu jucăriile, se distra.
 Pe teritoriul complexului activează şi o grădiniţă, unde copiii pot fi lăsaţi pe mai mult timp. În fiecare zi se organiza cîte un spectacol pentru cei mici.
Bicicletele sunt gratuite pentru toţi clienţii hotelului, de la 9.00 pînă la 20.00 (dacă veniţi cu 5 minute mai tîrziu, nu le veţi primi, aşa e regula). În Eforie Nord nu sunt piste pentru biciclişti, trebuie să aveţi mare grijă prin oraş.
Piscina e supra aglomerată, în prima parte a zilei, iar după masă mai ai şanse să găseşti un şezlong liber. Apa este pompată din mare şi e schimbată în fiecare seară.
Dacă n-aţi făcut scufundări pînă acum, aveţi ocazia să exploaraţi fundul mării, apelînd la Nemo Diving Center, iar clienţii hotelului au reduceri de 40%, la toate serviciile centrului. Puteţi face o scufundare, care durează în jur de 1 oră şi costă 120 roni.
   
 De asemenea puteţi urma cursuri de scufundări:
– „open water” e pentru începători, durează 5 zile, include 6 scufundări, costă 200 euro şi primeşti brevet internaţional pentru 18 metri.
– cursul „advanced” durează 3 zile, include şi scufundări de noapte, echipări, dezechipări, costă 200 euro şi brevetul e pentru 40 de metri.
(Nici nu vă imaginaţi ce rău îmi părea că am cheltuit toţi banii la mall, iar de acest centru am aflat abia în penultima zi. Anul ăsta am măsurat doar costumul de scafandru ;).)
 Un motiv în plus de a face scufundări, este instructorul, Radu Păun, cel mai frumos băiat de pe plajă ;)!
În Eforie Nord sunt două parcuri de distracţii, unde găsiţi activităţi pe toate gusturile şi vîrstele.
Am luat 20 de puncte, din 30 🙂 Domnul de acolo mi-a spus că obţinusem cel mai bun scor din seara aceea.
Puteţi merge şi la circ, dau spectacole în fiecare seară, începînd cu ora 20.30. Noi am fost invitaţi de cei mai „mici” promoteri ai circului :).
Shopping
Din Eforie Nord, pînă în Constanţa, ajungeţi în vreo 20 de minute, cu transportul public (biletul costă 5 roni). De la gară, luaţi un taxi (15 roni) şi ajungeţi la unul din centrele comerciale. Cel mai mare mall din zonă, este Maritimo Shopping Center, acolo găsiţi tot ce doriţi (ZARA, H&M, C&A, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, etc.). În City Park, al doilea mall ca mărime, am găsit cărţile pe care le căutam. Pentru o shopping terapie adevărată, trebuie să merg singură la mall :)!
Exchange
În România nu aveţi unde să schimbaţi lei moldoveneşti, aşa că luaţi-vă rezerve în euro sau dolari. Pentru a schimba banii, trebuie să prezentaţi un act de identitate (în mall, au făcut o excepţie şi mi-au schimbat banii, fără paşaport).
Dacă vreţi o vacanţă frumoasă, liniştită şi fără griji, mergeţi în Eforie Nord, în Complexul Hotelier Steaua de Mare, locul ideal pentru familişti!
Odihnă plăcută!

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *