Avem teren de joacă, avem copii fericiți

By  |  0 Comments

De când ne-am mutat în Orhei, tot visam la un teren de joacă pentru Lia-Anastasia. În toamna trecută m-am ambiționat să fac tot posibilul ca pe stadionul din Lupoaica să fie construit un teren de joacă.

teren de joaca1

Am fost la primărie, am scris un demers, am primit autorizație, mai târziu am vorbit cu primarul și ne-a promis că ne face terenul, cu condiția că venim și noi cu o contribuție, dar nu a fost să fie.

grigore apostol

Nu mai țin minte exact ziua, dar îmi amintesc că veneam de la Chișinău, iar în microbusul care mă ducea spre casă am fost salutată de un băiat. Mi-a spus că a citit pe blog despre dorința mea de a face terenul de joacă și s-a oferit să mă ajute. Grigore Apostol și băieții din generația lui, sunt cei care au construit stadionul din sectorul Lupoaica și m-am bucurat să văd că este interesat să mai facă ceva pentru societate.

IMG_31052015_182443

Ziua copiilor se apropia, dar pe stadion nu se făcea nici o mișcare, atunci Grigore a decis să caute alte surse de finanțare, a bătut pe la uși și a găsit. Când visul tău devine și visul altcuiva, are mai mari șanse să se îndeplinească. Grigore, îți mulțumesc!

Pentru mine mai puțin contează cine a dat banii pentru teren, important că a fost construit și pentru asta vreau să mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul la realizarea acestui vis, în special celor care au pus umărul  la amenajarea terenului: Veaceslav Zaporojan, Chicuș Vitalie, Vadim Știrbu, Vitalie Brucher, Ion Morozan, Sergiu Bîrcă, Ion Onofraș, Ion Vizitiu, Iurie Peșterean și alții.

IMG_31052015_182426

De azi, 300 de copii din sectorul Lupoaica sunt mai fericiți! Vara lor va fi plină de culoare, joacă, distracție și zâmbet.

IMG_02062015_115549

Acum ne rămâne doar să cultivăm în copiii noștri sentimentul de respect și apreciere, să-i învățăm să păstreze ce tot ce s-a construit pentru ei. În primul rând, noi, părinții suntem responsabili pentru acest teren. Noi trebuie să avem grijă de el, să-l păstrăm întreg, curat și frumos, așa cum e în prima zi.

IMG_02062015_114724 Pentru prima oară am văzut așa de mulți copii pe stadionul nostru, zglobii, emoționați, dornici de joacă și fericiți. Era trecut de ora 9 seara, iar pe teren încă mai alergau copiii. A fost o mare problemă pentru părinți, să-i convingă să meargă acasă.

IMG_02062015_213803

Urmează să mai facem câte ceva pe lângă teren. Oricine are vreo idee, să scrie, să spună și să vedem cum ne mobilizăm. Avem toată vara înainte să le facem copiilor noștri o vacanță frumoasă.

IMG_02062015_185906

Vreau să organizăm petreceri, târguri, jocuri și alte activități. (În curând voi veni cu o surpriză.)

IMG_02062015_190351

Împreună putem face mai multe pentru copiii noștri!

P.S.: De banii care s-au adunat vom mai construi câte ceva pe lângă teren. Dacă oamenii vor fi receptivi, poate mai cumpărăm un trenajor pentru maturi.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *