Individo de la Chateau Vartely – un adevărat cuceritor

By  |  2 Comments

În perioada 28 septembrie – 4 octombrie am zburat pe Planeta Vinului, împreună cu un grup de bloggeri din România și Moldova, să descoperim legendele și secretele vinificatorilor. Într-una din zile am ajuns la Chateau Vartely, unde l-am cunoscut pe Individo, mai bine zis l-am simțit fără să-l văd, nici nu știam cine e, dar ne-am plăcut de la prima atingere. Abia peste 2 zile m-a invitat la întâlnire, a insistat să vin și am zis că merită să-i dau o șansă ;).

individo orheianca

Mi-am luat pantofii roșii, rujul roșu și m-am dus la întâlnire cu Individo (numele complet – Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah). Acolo erau mai mulți oaspeți de vază, care abia așteptau să-l cunoască, doar că ei nu știau secretul nostru. Eram printre puținele care au reușit să-i descopere mai întâi „sufletul”, fără a-l judeca după ambalaj.

individo - orheianca

Într-o atmosferă boemă, cu lume bună și muzică pe măsură, Individo și-a făcut apariția în fața publicului. A venit împreună cu alți 3 frați, mmm…. unul mai bun decât altul.

Arcadie Foșnea, vinificatorul companiei, este creatorul celor 4 „frați”:

Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah este un vin intens, în care Malbec-ul fructat și condimentul Syrah-ului accentuează noblețea Rarei Neagră, culminând în nuanțe de stejar și piper negru.

Individo Merlot-Cabernet Sauvignon – acest vin distins preia intensitatea Cabernet Sauvignon-ului, completată de Merlot-ul catifelat, într-un ansamblu armonios cu arome de rodii, vișine și nuanțe de marochin.

Individo Fetească Neagră – un vin special în textură, cu un caracter complex, Fetească Neagră se deschide întru-un buchet viu de fructe de pădure, ușor condimentat, cu un post-gust catifelat.

Individo Traminer-Sauvignon Blanc – aromele florale ale Traminerului pun în evidență prospețimea moale mineraliză a Sauvignon Blanc-ului, cu note delicate de citrice, creând un vin cu adevărat elegant. Acest vin a fost deja apreciat pe arena internațională, câștigând Medalia de Argint la Mundus Vini 2015 din Germania.

individo - chateau vartely

În video de mai jos vedeți ce s-a întâmplat la întâlnirea noastră 😉 .

Când vreți să-i cunoașteți pe „frații” Individo, mergeți la Chateau Vartely și lăsați-vă cuceriți de ei ;).

Articol scris în cadrul proiectului Descoperă Moldova – Drumul Vinului 2015, organizat de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu ANTRIM, SIXT Rent a Car Moldova, susținut de Hotel OlsiChateau VartelyPurcariCricova, Asconi WineryMimi, Gitana WineryPerna MeaAgro pensiunea Butuceni și găzduit de către Orheianca.eu.

Comentarii

2 Comments

  1. Pingback: Vinurile „Individo” de la Chateau Vartely - premiate în România - Orheianca.eu

  2. Pingback: Descoperă Moldova - Drumul Vinului 2015 - în cifre - Orheianca.eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *