Ce-i „încurcă” bradului din Orhei?

By  |  0 Comments

Cred că pentru majoritatea dintre noi cele mai așteptate sărbători ale anului sunt Crăciunul și Anul Nou. Pentru Orhei acest an e unul cu totul special. De când avem primar nou, viața în micul Orhei s-a schimbat radical (zici că suntem pe o insulă izolată de restului țării, unde majoritatea poartă ochelari roz și trăiesc într-o continuă sărbătoare).

Suntem supuși unui experiment social, despre care se va scrie în cărțile de istorie, dar majorității nu le pasă. Ei primesc cantități industriale de „pâine și circ”, care satisfac nevoie primare ale oamenilor (nu poți vorbi despre valori, deminate, când umbli prin glod și ai stomacul gol, din păcate). Oamenii simpli sunt fericiți și pe ei nu-i interesează ce jocuri se fac pe seama lor. Ei cred orbește în tot ce li se spune și e periculos să încerci cumva să le demonstrezi contrariu.

E foarte bine că în oraș se muncește (asta trebuie să facă fiecare primar în localitatea sa) și se fac multe lucruri frumoase într-un timp record, dar am vrea să știm totuși din ce resurse se repară drumurile, se amenajează parcurile, se iluminează străzile și se fac concertele. E dreptul nostru ca cetățeni ai acestui oraș, să aflăm cine sunt acei „investitori misterioși” care aruncă cu banii în stânga și în dreapta. (Îmi place proverbul: „Singurul cașcaval gratis e în capcana pentru șoareci.” și tare mi-e frică să nu fim prinși într-o zi în ea.)

Ieri au fost aprinse luminițele de pe bradul de Crăciun din Orhei. Din ce am văzut pe internet, a fost un eveniment frumos, ce a adus multe zâmbete pe fețele orheienilor, în special a celor mici. Orașul a îmbrăcat haine de sărbătoare și toți sunt în așteptarea Crăciunului.

Ați vrut să ieșiți în evidență cu cel mai înalt brad din Moldova? Felicitări, se pare că v-a reușit! E frumos, e foarte frumos (e și artificial), cu multe luminițe, globulețe și cu stea în frunte vârf.

Totul e bine și frumos pe „insula” noastră, dar zic totuși să vă uitați atent la această fotografie. Nu vă pare că ceva „îi încurcă”?

bradul din Orhei si Vasile Lupu

Oare ce-ar spune Vasile Lupu dacă ar vedea cum i-ați ridiculizat statuia? Toată echipa de designeri nu au găsit o soluție cum să pună în valoare cea mai importantă statuie a Orheiului? Nici câteva becuri nu s-au găsit s-o iluminați?

12375736_10153818223193928_1861857246_o

Să ne trăim frumos prezentul, să ne gândim la viitor, dar să nu pângărim trecutul.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *