În curând începe „ExpoVin Moldova” 2016

By  |  0 Comments

Evenimente noi pe planeta vinului. În perioada 17-20 februarie 2016, la Palatul Republicii, va avea loc ediţia a XXV-a a Expoziţiei internaţionale specializate „ExpoVin Moldova”.

concurs vin

În cadrul evenimentului vor fi prezenți 28 de producători de vin și 350 de mostre exclusive de vinuri din Moldova și străinătate.

expovin

De asemenea se va desfăşura CHISINAU WINES & SPIRITS CONTEST, concursul este sub patronatul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinulului (O.I.V.) şi în parteneriat cu Uniunea Oenologilor din Moldova (U.O.M.). Regulamentul O.I.V. prevede următoarele condiţii: anonimatul complet în precesul de degustare, sistem de evaluare 100 de puncte, nu mai mult de 30% din probele premiate, 70% din experţii străini în comisii, 50% din probe sunt din străinătate, prelucrarea electronică a rezultatelor. În calitate de experţi sunt invitaţi 20 de degustatori din 16 state.

Participantii concursului vor fi aproximativ 70 de companii din Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Rusia, Ucraina, Belarus, România, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Germania, care vor prezenta mai mult de 300 de probe de băuturi alcoolice.

Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii. Intrarea la eveniment este gratuită.

Mai multe detalii găsiți aici: ExpoVin 2016 sau pe pagina oficială.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *