Cuvântul magic

By  |  1 Comment

Primele cuvinte magice pe care l-a învățat fetița mea au fost „te rog”, „mulțumesc” și „cu plăcere”. Ea repede a înțeles cum funcționează magia și a început să le folosească foarte des, astfel obține mai ușor ce vrea. (A învățat și privirea motanului din Shrek. 🙂 )

Încerc să „plantez” în ea sentimentul de recunoștință încă de pe acum (are 3 ani), vreau să înțeleagă că lumea nu se învârte în jurul ei și nimeni nu îi este dator cu nimic și trebuie să mulțumești pentru tot ce primești de la oamenii din jur.

Cu cât creștem, uităm să mai spunem cuvântul magic. Ne credem prea importanți și pe alocuri aroganți, că să ne coborâm la nivelul lui „mulțumesc”.

multumesc

Când faci o faptă bună și primești recunoștință în schimb, devii de două ori mai fericit. Un „mulțumesc” nu te costă nimic, dar valorează enorm.

Îmi place să ajut oamenii, o fac cu un sfat, o vorbă bună, un zâmbet, o îmbrățișare, o idee, o recomandare, o ciocolată, un bilet la concert, o carte, un vin și cu alte lucruri simple, care știu că-i va face mai fericiți. O fac dezinteresat, din toată inima și zâmbesc și eu, când îi văd fericiți :).

Am fost și eu ajutată de nenumărate ori și cel mai interesant e că viața funcționează după alte legi, în momentele grele te ajută oamenii de la care nu ai nici cele mai mici așteptări și asta e adevărata magie, care te face să fii dublu recunoscătoare.

Gândește-te cine te-a ajutat în ultimul timp, cine a fost lângă tine în momentele grele, cui i-ai rămas dator cu un cuvânt magic și sună, scrie, mergi și spune-i cât de recunoscător ești. Nu te costă nimic.

E atât de simplu să faci pe cineva fericit! Rostește cuvântul magic și viața din jurul vostru se va schimba.

Să nu transformăm mulțumescul în arhaism, să-l ținem în viețile noastre și să-l folosim mai des, doar așa vom deveni oameni nu doar cu bune maniere, dar oameni fericiți.

Ține minte că universul nu se învârte în jurul tău ;), nimeni nu îți este dator cu nimic, iar atunci când te ajută cineva, o face din suflet și merită cel puțin un „mulțumesc”.

Comentarii

1 Comment

  1. Olga

    13/03/2016 at 14:41

    Ce frumos!! Svetlana sa stii ca ai reusit si de aceasta data sa ajungi la inima mea. Multumesc! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *