7 luni de blog

By  |  4 Comments

De cuvântul „blog” am auzit cred că prin 2006, pe când lucram la ziarul „Asta DA”. Primul blog pe care am început să-l citesc, a fost al Natei Albot, mai era Pavel Ciorici, apăruse Soacra Mică (primul blog incognito), Stela Popa, Dumitru Ciorici, Tudor Darie, Vasile Găluşcă, mult mai târziu am descoperit-o pe Diana Guja cu AloBebe, pe Eugen Luchianiuc şi Dragoş Galbur, Posmotrel, Vlada Ciobanu şi mulţi alţii. Recunosc, nu urmăresc blogurile de fashion, nu mă interesează blogurile pline de frustrări politice şi idei negative, cel mai mult răsfoiesc blogurile de travel :). De pe atunci ştiam că într-o zi voi deveni şi eu blogger, dar aşteptam momentul potrivit.

Cum a apărut „orheianca”?

După ce am devenit mămică, gândul de a începe un blog nu mă lăsa în pace. Începusem să-mi definesc direcţiile, să-mi găsesc un nume şi să-mi fac planuri. Ţin minte că le-am rugat pe câteva prietene să scrie câteva cuvinte care mă reprezintă şi mi-a sărit în ochi „orheiancă” :). De fiecare dată cînd mergeam la vreun seminar, conferinţă, şcoală de vară, mă prezentam scurt: Svetlana din Orhei – orheianca şi am zis că nu trebuie să mă complic, e numele ce mă reprezintă. Domeniul orheianca.eu – era mai ieftin decât .md 😉 şi n-am stat mult pe gânduri. Mulţumesc fratelui meu Vasile, pentru cumpărarea adresei „orheianca.eu”!

De ce am început blogul?

În primul rând, pentru că îmi pasă ce se întâmplă în jurul meu, îmi pasă de societatea în care trăiesc, de produsele pe care le consum, de oameni, de viitor, de schimbări, de vise. Vreau să promovez oamenii pozitivi şi locurile frumoase, atât din Orhei, cât şi din ţară, gândirea pozitvă şi implicarea, odihna activă şi autodepăşirea. E uşor să stai pe reţelele de socializare şi să critici tot, dacă în fiecare zi ne-am canaliza energia pe fapte bune şi cuvinte pozitive, de încurajare, vom fi un pic mai fericiţi decât am fost ieri.

Ce am făcut în aceste 7 luni?

Era vară, blogul avea doar câteva zile, văzusem un anunţ pe facebook că se caută bloggeri pentru un offline la mare, mi-am luat inima în dinţi şi i-am scris atunci lui Eugen Luchianiuc. Cu un „ok” a început toată aventura, bloggeriţa orheianca a ajuns pe litoralul românesc, la #offlamare 🙂 am scris primele mele recenzii la hotelurile Complexul „Steaua de Mare” şi Melodia, pentru celelalte nu mi-a ajuns inspiraţie sau m-au impresionat mai puţin. Primul impact al blogului a fost faptul că eram menţionată de mămicile din grupul nostru, la fiecare postare despre odihna la mare, cu copiii şi încercam să fiu eficientă.

Ce mai mare realizare din 2014 e participarea la cel mai mare eveniment de promovare a unui judeţ din România – #priNeamţ. Acolo mi-am depăşit limitele, am urcat pe munte, am cunoscut multă lume bună şi m-am îndrăgostit de România.

M-am simţit onorată că am avut ocazia să vizitez 11 vinării din ţară, să stabilesc legături cu vinificatorii şi să gust peste 50 de feluri de vin, într-o săptămână de Redescoperă Moldova #drumulvinului.

Ca blogger oficial (nu ştiu cum, sună prea pompos acest titlu) la #ziuavinului şi la #vernisajulvinului am propagat ideea comsumului moderat de vin. Vinul nu se bea, ci se savurează, în cantităţi moderate! O parte din voi mi-aţi reproşat că mă vedeţi prea des cu paharul în mână, dar vreau să vă asigur că n-am fost niciodată ameţită de la vin şi nici nu m-a durut capul dimineaţa 🙂

Redescoperă Moldova – Glodeni, a fost o altă experienţă frumoasă, care m-a determinat să-mi fac un „travel list” lung pentru anul care vine, să vizitez Moldova de la nord la sud şi de la est la vest..

Alte evenimente interesante s-au desfăşurat sub hashtagurile #gustar2014 #smartcafe #etnopera #palasiasi #bloggerELE şi altele.

colaj

Cele mai importante lucruri din viaţă, nu sunt lucruri! Sunt amintirile de neuitat, sunt acele emoţii de nedescris, sunt zâmbetele naive, stările de fericire, de linişte şi armonie, care şi-au făcut loc în inima mea. Am cunoscut mulţi oameni interesanţi, am legat prietenii, colaborări, parteneriate, am învăţat câte ceva de la fiecare şi i-am primit în sufletul meu. Am învăţat să nu-mi plâng de milă, să lupt, să merg înainte!

Îi mulţumesc lui Vlad Solomon, pentru noul design al blogului.

2015

Proiectul meu de suflet pentru anul 2015, este amenajarea terenului de joacă în sectorul Lupoaica, promis Liei-Anastasiei. Vreau să facem copiii mai fericiţi, până în vară, să le aducem un strop de culoare în lumea copilăriei. Partea cu actele am rezolvat-o, am găsit firma, care se construiască complexul, urmează cea mai importantă etapă – mobilizarea comunităţii şi colecatarea de fonduri (aici mizez mult şi pe ajutorul tău). Voi veni în curând cu toate detaliile.

După Anul Nou încep să depăn poveşti despre oamenii din Orhei, care nu apar la ştiri, dar sunt oameni deosebiţi şi fac lucruri frumoase. Vei descoperi istorii interesante, ale oamenilor de valoare şi ale familiilor frumoase din Orhei.

În 2015, orheianca şi www.epictravel.me vor fi foarte apropiaţi, vei afla mai multe detalii pe parcurs ;).

Pentru anul care vine am 3 cuvinte cheie: CĂLĂTOREŞTE, IUBEŞTE, DESCOPERĂ!

Vreau să călătoresc, să văd toată Moldova, să promovez ţara.

Vreau să primesc oaspeţi de peste hotare, să-i duc pe văile Moldovei.

Vreau să urc pe munte, să cuceresc noi orizonturi, să-mi depăşesc limitele.

Vreau să fiu turist în Bucureşti, să văd Clujul, Sibiul, Timişoara şi alte oraşe frumoase din România.

Să-i fac o vizită Germaniei, să revăd Barcelona şi să mă pierd pe străzile Londrei.

Vreau să citesc mai mult, să merg la spectatole, la concerte şi la evenimente culturale.

Lista e mult mai lungă, dar unele dorinţe nu se scriu pe  blog :).

foto: Alin Popescu

Orheianca e o femeie simplă, care vrea să trăiască într-o societate mai bună şi vrea să vadă în jurul ei mai mulţi oameni fericiţi.

Ai curaj să visezi şi răbdare să-ţi îndeplineşti dorinţele!

Comentarii

4 Comments

 1. marius sescu

  25/12/2014 at 21:09

  Daca ajungi prin Bacau te astept oricând cu plăcere. 🙂

 2. Svetlana

  25/12/2014 at 22:28

  Cu mare drag 🙂

 3. oleg

  14/04/2015 at 21:43

  bravo „Luminita”, asa te-am cunoscut.. keep going! citesc cu placere blogul tau!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *