100 de baloane pentru România (foto)

By  |  0 Comments

În perioada 3 – 7 octombrie 2018, Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României a găzduit cea de-a 5-a ediție a Maramureș Balloon Fiesta, un proiect ambițios care pune România pe harta europeană a baloanelor cu aer cald. Intitulată “100 baloane pentru România”, ediția de anul acesta a fost dedicată Centenarului României. 

100 de baloane cu aer cald din 28 de țări s-au reunit în Maramureș pentru o întâlnire memorabilă, cu un onest și asumat mesaj despre pace și bucurie: “La mulți ani, România! Ne bucurăm că ești!” Piloții și echipele participante la festival au venit din 24 de țări europene: Finlanda, Suedia, UK, Spania, Franța, Elveția, Croația, Olanda, Cehia, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Slovacia, Austria, Ungaria, Rusia, Ucraina, Moldova, Belarus, Macedonia, Bulgaria și România. Un pilot a venit din Japonia, fără să-i decontăm transportul, atât de mult și-a dorit să fie alături de noi, să participe la festival. 

Cele 5 zile ale festivalului Maramureș Balloon Fiesta au reunit sesiuni de zbor liber cu balonul, sesiuni de zbor ancorat, zboruri cu planorul, târg meșteșugăresc, gastronomie locală și activități pentru copii. 

Am ajuns la Maramureș vineri seara și am prin zborul de la apus. Am fost la Aerobis Balloon Fiesta în Moldova, dar ce am văzut la Maramureș m-a impresionat foarte mult. Cred că a fost cel mai spectaculos eveniment la care am participat. Impactul vizual este de nedescris ❤️❤️❤️! Când aflați că se organizează evenimente unde zboară cu baloanele cu aer cald, vă recomand să mergeți neapărat.
***
Citește aici impresiile despre primul meu zbor cu balonul de acum 1 an.
Citiți aici povestea Festivalului, cu bune și cu rele, scrise din suflet de Loredana Ionescu, președintele Asociației S.E.N.S. (cea care se face „vinovată” de acest eveniment magic).
 

Evenimentul „100 de baloane pentru România” – Maramureș Balloon Fiesta este organizat în parteneriat de: Asociația SENS, Consiliul Judeţean Maramureş, Municipiul Baia Mare și Aeroclubul României. Festivalul beneficiază de sprijin financiar parțial din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale prin Consiliul Județean Maramureș. 

Felicitări tuturor, organizatorilor, pentru că ne-au oferit ocazia de a face parte din Magia Bucuriei, participanților, pentru experiențele de neuitat! Sper să putem ajunge și la anul!

***

Primul zbor cu balonul cu aer cald a fost realizat de Pilatre de Rozier, care a pilotat un balon confecționat de frații Montgolfiere. Marele eveniment a avut loc pe 21 noiembrie 1783, în Franța, peste Paris și a durat 28 de minute.

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *