Radu Păltineanu – eroul timpurilor noastre

By  |  0 Comments

Pe Radu Păltineanu l-au cunoscut pe facebook cu puțin timp înainte să înceapă marea sa nebunie. El este românul care a traversat Americile de la nord, la sud, pe bicicletă. Și-a început expediția americană pe 5 august 2015, iar azi, 23 octombrie 2018, Radu a ajuns la „capătul pământului”, în Ushuaia, în sudul Țării de Foc. 

L-am urmărit cu sufletul la gură în toți acești 3 ani, iar în ultima lună intram zilnic la el pe profil să văd pe unde e, ce a mai descoperit și cât mai are până la destinație. Radu a încheiat această expediție cu 34.554 de km pedalați și alți 4.100 de km navigați pe cursul fluviului Amazon. 

Radu Păltineanu va reveni în România, pentru o perioadă nedeterminată, să se ocupe de carte și documentar, fiindcă, cred el, această aventură merită povestită.

Acest super om m-a motivat să primesc bicicleta în viața și să mă îndrăgostesc de ea, m-a învățat să fiu recunoscătoare, să mă mulțumesc cu ce am (el a dormit 3 ani în cort) și să mă bucur de viață. Radu este eroul timpurilor noastre, cel care ne-a învățat nenumărate lecții de viață.

 Oricât am încerca să fugim de trecutul nostru, ne va urmări până la capătul lumii. Soluția nu este fuga, ci acceptarea, împăcarea și cultivarea relațiilor inter-umane și sociale. (citește tot articolul aici)

Radu, abia aștept să te cunosc pe viu și să-ți citesc cartea!

Să-l felicităm, să-l susținem și să-l urmărim în continuare.

foto: pagina de facebook a lui Radu Păltineanu

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *