Moldova la Târgul de Turism al României 2018 – impresii

By  |  0 Comments

Republica Moldova a fost prezentă în perioada 22-25 februarie la Târgul de Turism al României de cea mai mare delegație de până acum. Reprezentanții a 24 de agenții de turism, vinării, unități de cazare și asociații de turism au invitat vizitatorii să descopere frumusețile țării noastre. Majoritatea dintre cei prezenți la standul Moldovei au fost pentru prima oară.

Am mers și eu la TTR să-i susțin și i-am întrebat cu ce așteptări au venit în acest an la TTR.

Ina Bîtcă, director AEROTIM:

”Ne propunem să provocăm câți mai mulți oameni să aleagă următoarea destinație turistică – Moldova. Propunem tururi individuale după preferințele fiecăruia, în același timp, sperăm să stabilim cât mai multe contacte cu potențialii parteneri români, în vederea organizării tururilor pentru grupuri mai mari.” 

Mtvarisa Aronia, reprezentantă BESTMoldova.md

”Suntem bucuroși să revenim la Romexpo cu produse turistice noi, care reprezintă compania BESTMoldova.md. Așteptăm cât mai mulți oaspeți de peste Prut să viziteze Moldova.” 

Elena Vîrlan, reprezentant Combinatul de vinuri „Mileștii Mici”:

„Participăm în calitate de expozanți în cadrul târgului de turism, pentru a promova Vinăria ”Mileștii Mici” ca destinație turistică, în scopul de a crește considerabil numărul de vizitatori și desigur pentru a atrage noi oportunități de export prin lansări de produse.” 

Irina Rotaru, director EnjoyTravel:

„Ne bucurăm foarte mult pentru că facem parte din delegația Moldovei, este o primă experiență pentru EnjoyTravel de a participa la TTR. Avem un scop bine definit și anume ne dorim să dezvoltăm turismul de incoming din Moldova. Avem o țară foarte frumoasă, cu locuri nemaipomenite și am vrea ca toată lumea să le cunoască și sa le vadă!” 

 

Zinaida Jarcuțchii, director Manhattan Hotel & RestaurantCorina Travel Agency :
”Noi pentru prima data participăm la Târgul de Turism al României, deoarece am văzut interesul sporit pentru Moldova. Pentru noi, ca hotel și agenție de turism, România este cea mai mare sursă de turiști. Ne dorim ca partenerii noștri să formeze cât mai multe grupuri turistice pentru Moldova!” 
Adrian Tomescu, reprezentant Winetours.md  

”Winetours.md, participă pentru prima dată la TTR. Am luat această decizie dat fiind faptul că am observat o creștere substanțială a numărului de oaspeți din România deserviți de compania noastră. La fel numărul de vizitatori români a saitului nostru este foarte mare. Am considerat oportun să mergem la TTR să prezentăm oferta noastră pentru tururi vinicole și gastronomice exclusive în Republica Moldova. Acest produs este destinat celor care sunt în căutarea unei vacanțe autentice, legate de vin și gastronomie. Winetours Moldova organizează tururi vinicole și dineuri excepționale, ce includ experiențe fascinante și cele mai deosebite bucate și vinuri. Suntem convinși că evenimentul va fi unul de succes, având în vedere eforturile care au fost depuse de echipa organizatorică pentru a prezenta cât mai frumos Republica Moldova pentru românii interesați de vin, mâncare și evenimente culturale unice.”   

Tudorita Cristafovici, reprezentantă BERD’S hotel:
”Suntem pentru prima oară la Târgul de Turism al României și ne-am propus să familiarizăm piața românească cu produsul – hotelul BERD’S, să stabilim întâlniri cu partenerii din Romania și cu consumatorii finali.”  
Oxana Rusu, reprezentantă Tatra-Bis DMC
”Tatra-bis DMC a participat la toate edițiile Târgului de Turism al României organizate până în prezent. De data aceasta am promovat în special turul combinat Moldova-Ucraina care poate fi folosit ca extensie a circuitelor din România pentru turiștii care își doresc un sejur mai complex. Observăm că turiștii români, datorită eforturilor de promovare ale țării noastre, sunt tot mai informați despre destinațiile turistice din RM, ceea ce favorizează includerea acestora în circuitele comune organizate de companiile din România. Pe parcursul desfășurării târgului am observat un interes prioritar din partea turiștilor români față de vinăriile din Republica Moldova.”  

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică,  numărul celor care au vizitat ţara noastră şi au ales să fie cazaţi a crescut anul trecut cu peste 19 la sută faţă de anul 2016.
Astfel, datele arată că în structurile de primire turistică s-au cazat în 2017 aproape 340 de mii de turişti.Dintre aceştia, cei mai mulţi au fost moldoveni, 57 la sută. Ceilalţi, în număr de 145 de mii au fost turişti străini. Cei mai mulţi, peste 14 la sută, au ales să stea la hoteluri şi moteluri.De asemenea, solicitate în rîndul turiştilor au fost şi pensiunile, în care s-au cazat aproape 13 la sută dintre persoane. Şi taberele pentru copii au fost printre cele mai vizitate.Cei mai mulţi turişti care au venit din străinătate şi au ales să se cazeze la noi au fost cei din România. Numărul lor reprezintă aproape 25 la sută din total. (sursa: noi.md)–

În promovarea Moldovei pe piața din România se implică în mod activ și Ambasada Republicii Moldova la București.

“Se observă o tendință pozitivă în creșterea fluxului de turiști între România și Moldova. România este, pentru turiștii din Moldova, destinația numărul unu și ne dorim ca și turiștii români să ne descopere și să vină mai des la noi. La Târgul de Turism al României avem 24 de participanți, dintre care 11 operatori de turism, 4 asociații de turism, 4 vinării și 3 hoteluri care au lucruri minunate de arătat turiștilor români. Produsul turistic din Moldova poate fi ușor integrat în ofertele turistice ale operatorilor din România. Turiștii străini care vin în România pot petrece și câteva zile în Moldova, pentru a descoperi autenticitatea și ospitalitatea noastră”, a declarat Excelența sa, Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova în România, în cadrul conferinței de presă.

Un rol major în promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică îl are și Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei, partenerul strategic al Guvernului Republicii Moldova pentru industria de incoming.

Cum a menționat Diana Lazăr în postarea ei de pe facebook, ai noștri au făcut o echipă frumoasă și ne-am reprezentat țara la un nivel înalt. Acum așteptăm să culegem roadele muncii.

Față de anii precedenți, în acest an am observat o mai bună comunicare între participanții la expoziție, multă energie pozitivă și voie bună. Chiar dacă nu am avut cea mai bună amplasare la TTR 2018, totuși Moldova a reușit să se facă remarcată prin ospitalitatea, energia și starea de spirit, degustările de vin, bomboanele și fructele uscate ”made in Moldova”, au dat savoare evenimentului.

Avem oferte pentru fiecare! Veniți să descoperiți Moldova!

PS: Despre impresiile lui Brat Pitt de Moldova citiți în alt articol ;).

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *