Agenda evenimentelor cultural turistice din Moldova „Pomul Vieții” 2018

By  |  0 Comments

De acum înainte turiștii străini și reprezentanții diasporei  își vor putea programa mai ușor călătoriile și vacanțele în Moldova. În premieră pentru țara noastră a fost lansată o agendă centralizată a evenimentelor cultural turistice „Pomul Vieții” 2018, ce au potențial de a atrage vizitatori străini. Evenimentele incluse în calendar sunt susținute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei,  Asociația Națională Pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), Oficiul Național al Viei și Vinului și parteneri privați.

Sergiu Botezatu, manager superior de programe USAID Moldova:„Sectorul turismului  este o ramură care are potențial mare de dezvoltare și care poate asigura o creștere economică țării. De aceea, USAID și Guvernul Suediei susțin promovarea imaginii Moldovei drept destinație turistică inedită în centrul Europei. O agendă comună a evenimentelor cu potențial turistic unite sub umbrela brandul turistic de țară “Pomul Vieții” poate contribui la planificarea călătoriilor vizitatorilor străini, dar și a localnicilor care pot descoperi țara.”

Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018 conține 28 de evenimente ce valorifică tradițiile milenare ale țării noastre în domeniu vinificației, tradițiile și obiceiurile dar și obiectivele turistice importante. 60% din evenimente sunt organizate în afara capitalei, ceea ce permite orientarea fluxului de călători în zonele rurale. Agenda are ca scop sporirea vizibilității festivalurilor importante și poziționarea Republicii Moldova ca destinație turistică pe plan local, regional și internațional.

 

Calendarul este parte a campaniei de promovare a sectorului turismului peste hotarele țării #Fiioaspetelenostru și va beneficia atât de promovare online prin intermediul site-ului www.moldova.travel , paginilor de Facebook Moldova: Discover the routes of life (23,000 followers) și Moldova Tourist Information Center (10,000 followers), cât și în presa locală și internațională. Mai mult, Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018 va fi promovat în  cadrul expozițiilor internaționale de profil din România, Italia, Polonia, Germania, Marea Britanie cu ajutorul Asociației Naționale pentru Turism Receptor (ANTRIM).

Totodată, evenimentele vor fi promovate și la Centrul Turistic Informațional – o sursă de informare unică pentru turiștii aflați în Moldova, care este vizitat lunar de 1500 de persoane dar și printre jurnaliștii străini care sunt invitați să ne viziteze țara.

Anul trecut, Moldova a găzduit 14 evenimente cultural – turistice de importanță regională care au atras peste 150.000 de vizitatori și care au contribuit la apariția pe piața a noi antreprenori în domeniul turismului. Spre exemplu, Ziua Națională a Vinului –  cel mai important eveniment turistic al țării a atras 44.000 de vizitatori străini, cu 17% mai mult decât în 2016.  Astfel, pe parcursul anilor 2016-2017, Moldova a înregistrat o creștere media anuală de 17%, ajungând la 3,2 milioane de vizitatori.

 

Comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *